Recensie: Noortje Brink – De Lockdown

Recensie: Noortje Brink – De Lockdown


Patricia, 31 jaar en single, heeft de ware liefde nog niet gevonden. Ze heeft een beetje het gevoel dat het leven aan haar voorbij trekt, als het ware stilstaat. Op haar werk droomt ze regelmatig weg wanneer de knappe en vaste klant, Mark de Waal, langskomt voor een afspraak met haar baas. Ze is de koning te rijk wanneer hij haar een keer mee uit vraagt en dit vervolgens steeds vaker herhaalt. Hij behandelt haar met veel hoffelijkheid, alsof ze heel speciaal en bijzonder is. Uiteindelijk palmt Mark haar helemaal in en weekt haar daarbij los van haar oude leven. Ze trekt op een gegeven moment bij hem in en zegt haar baan op. In de maanden daarna wordt Mark echter steeds veeleisender, agressiever en achterdochtiger. Hij mishandelt haar ook, om het vervolgens weer met veel berouw goed te maken. Per abuis vangt Patricia een gesprek op en ontdekt ze Marks geheim. Wanneer ze een en ander nazoekt op Google beseft ze dat haar leven in gevaar is en dat ze zo snel mogelijk bij hem uit de buurt moet gaan. Ze komt terecht in Frankrijk, waar ze haar toevlucht zoekt bij haar tante Tété, die een chambre d’hôte in Saint-Malo bestiert. Wanneer ze vlak na haar aankomst op het nieuws hoort dat Frankrijk in totale lockdown gaat, denkt Patricia dat ze veilig is en uit handen kan blijven haar ex. Niets is  echter minder waar.

ISBN: 9789047205661 – Uitgeverij Loft Publishing – Aantal pagina’s: 135 (e-book) – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Adembenemend, spannend verhaal dat zich tijdens de lockdown afspeelt, waarbij een onschuldige vrouw helemaal wordt ingepalmd door – naar later blijkt – een meedogenloze cokedealer; je kunt de angst dan ook bijna voelen.’

Hoofdpersonages

*****

Patricia Meertens is directiesecretaresse, 31 jaar en single. Ze werkt bij administratiekantoor Parker & Nooteboom, dat gespecialiseerd is in de boekhouding voor eenmanszaken en het MKB.  Ze voelt zich op haar werk weinig gewaardeerd, meer een veredelde koffiejuffrouw. Er gebeurt weinig boeiends in haar leven en ze heeft dan ook weinig zelfvertrouwen met een laag zelfbeeld. Hier komt verandering in wanneer ze Mark leert kennen. Patricia is een half jaar terug haar moeder Nelly verloren als gevolg van een verkeersongeluk. Ze heeft een zus, Aline, die in verwachting is van haar tweede kindje en met wie ze nauwe banden heeft.

Mark de Waal is CEO van OverCy. Internationale Zeetransporten. Hij is klant bij Parker & Nooteboom en heeft duidelijk zijn oog op Patricia laten vallen. Hij maakt haar op een gegeven moment steeds meer het hof. Hij doet zich heel charmant voor, maar dit is maar schijn. Hij blijkt een heel gevaarlijke man, die zich in het criminele circuit begeeft. De baas van Patricia, Phil Parker, wordt  – alleen al als hij zijn naam hoort – bloednerveus van hem.

Tante Tété is de zus van de moeder van Patricia. Zij heeft een chambre d’hôte in Saint-Malo – Bretagne, Frankrijk: ‘La Maison des Tulipes Jaunes’. Tante Tété blijkt een enorme rots in de branding wanneer Patricia op de vlucht is voor Mark en tijdens de lockdown in Frankrijk vastzit.
— Sandra

Sfeer

*****

De lockdown wordt in het heden en verleden verteld, waardoor de spanning gelijk aanwezig is en verder wordt uitgebouwd. Je wordt van begin af aan meegenomen en je wilt heel graag weten hoe dit afloopt.
— Sandra

Schrijfstijl

*****

Vlot geschreven, meeslepend, goed opgebouwd, leest lekker weg.
— Sandra

Passage uit het boek

‘Hij liep op haar af, sloeg zijn armen om haar heen en likt het zweet van haar hals. ‘Misschien kun je het me goed laten maken?’ Ze sloot haar ogen en duwde de gedachte aan de volgepropte teddyberen en zijn dode ex-vriendin weg. Normaal doen. Dat was het enige wat ze hoefde te doen! Ze slikte de brok in haar keel weg toen hij haar topje over haar hoofd uittrok en haar borsten in zijn handen nam. Godzijdank, dacht ze alleen maar. Godzijdank, hij heeft me niet achter het raam zien staan.’

Leesvoorschrift

De lockdown is echt een heel spannend boek, dus niet zo geschikt voor heel laat op de avond, maar meer ergens in de middag met een kopje thee, koekje erbij, op de bank.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

135 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.