Recensie: Olivia Darling – Vintage

Recensie: Olivia Darling – Vintage


De chique Madeleine uit Frankrijk, het Amerikaanse ex-supermodel Christina en Kelly, een Engels kamermeisje, zijn elkaars meedogenloze concurrenten in een superspannende wedstrijd om de beste champagne. Zullen zij zich staande kunnen houden in deze verraderlijke mannenwereld vol glamour, sabotage en prikkelende verleidingen? Alle middelen zijn geoorloofd en alle drie de jonge vrouwen hebben een brandende dorst naar succes.

ISBN: 9789044341652 – The house of books – Aantal pagina’s: 398 – Roman & Chicklit


*****

5 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vlot geschreven roman waarvan je echt zin krijgt in champagne.’

Hoofdpersonages

*****

Vintage draait om drie jonge vrouwen. De Franse Madeleine Arsenault erft na de dood van haar vader het bijna failliete champagnehuis Arsenault. Ze doet er alles aan om het champagnehuis te redden van zijn ondergang. Er zijn meerdere mensen die willen dat ze het verkoopt, maar dat is het allerlaatste wat Madeleine wil. Madeleine is een vriendelijke jonge vrouw die erg oprecht overkomt, maar toch laat ze ook zien dat er niet met haar te sollen valt en dat champagnehuis Arsenault niet te koop is.
De Amerikaanse Christina Morgan heeft het helemaal voor elkaar als supermodel en vrouw van een wereldberoemde acteur. Echter loopt alles compleet in de soep en raakt ze haar baan en man kwijt. Ze besluit zich te storten op Villa Bacchante, waar zij na de scheiding eigenaresse van is geworden. Ze doet er alles aan om te zorgen dat Villa Bacchante het beste champagnehuis van de wereld gaat worden. Christina is een pitte dame met een duidelijke mening, maar toch kan je niets anders doen dan haar in je hart sluiten. Zo gemeen is ze namelijk echt niet.
De Engelse Kelly Elson erft van haar onbekende vader Froggy Bottom en dat is wel het laatste waar ze op zit te wachten. Volgens het testament mag ze hem echter niet verkopen en moet ze er wel het beste van maken. Dat is iets wat ze niet doet, want als ze ergens geen zin in heeft is het wel een wijngaard. Echter krijgt ook Kelly een brandende dorst naar succes! Kelly is ook ontzettend pittig met een duidelijke mening, maar ze is zo’n harde werkster. Hoe meer je over haar jeugd te weten komt hoe meer je het haar gunt.
— Annechien

Sfeer

*****

De sfeer is zo luchtig en dat maakt het heerlijk om te lezen. Bovendien is het ook nog eens leerzaam, want je leert ook nog eens hoe champagne nou eigenlijk gemaakt wordt. Er zitten ook zeker wel wat heftigere stukjes in, maar ook dat weet Oliva Darling luchtig te verwoorden. De sfeer is eigenlijk altijd perfect!
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Ik ben echt verliefd geworden op de schrijfstijl van Olivia Darling! Ze schrijft zo lekker luchtig en je gaat ook heel snel door Vintage heen. Het boek speelt zich af in vijf jaar tijd en dus spring je ook regelmatig door de tijd heen. Echter heb je niet het gevoel dat je echt dingen mist en dingen zelf moet invullen. Alles valt op zijn plek.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Ik kon het ook niet geloven, zei ze. ‘Château Mouton Rothschild 1945. En er zijn er twaalf van!’
‘Wauw,’ zei Mackesy.
‘En het kistje ook. Al ligt dat uit elkaar. Maar het kan wel gemakkelijk weer in elkaar gezet worden.’
‘Ongelooflijk.’
Mackesy tuurde aandachtig naar het etiket.
‘Die zijn zo’n, pak ‘m beet, dertigduizend pond per fles waard.’
‘Als hij echt is.’
‘Natuurlijk,’ zei Madeleine knikkend.
Mackesy haalde zijn bril tevoorschijn.
‘Ik wist niet dat je een bril droeg,’ zei Madeleine.
‘Normaal gesproken niet. Maar dit is niet het moment om ijdel te zijn.’
Terwijl Mackesy het etiket bleef bestuderen, begon Madeleine rusteloos te worden. Ze ijsbeerde door de kleine ruimte. Uiteindelijk kon ze zich niet langer inhouden.
‘Het is toch de echte, hè?’

Leesvoorschrift

Lees dit boek buiten in het zonnetje met natuurlijk een glas champagne!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

95%

05%

Hoe dik is de pil?

398 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.