Recensie: Phil Wain – Moto GP

Recensie: Phil Wain – Moto GP


Moto GP is het verhaal van het individu, de strijd tussen de individuen, de verschillende persoonlijkheden, de mannen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: wereldkampioen worden. Phil Wain vertelt hoe vooraanstaande merken als Yamaha, Honda en Suzuki hun best doen de perfecte machine te bouwen en beschrijft de ongelooflijke rivaliteit tussen sportlegendes als Kenny Roberts en Barry Sheene, Freddie Spencer en Eddie Lawson, Valentino Rossi en Jorge Lorenzo – om er maar een paar te noemen. Moto GP is een fotografisch eerbetoon aan de helden, de motoren en de circuits die de adrenaline gedrenkte wereld van het motorracen maken.

ISBN: 9789463591355 – Librero Nederland B.V. – Aantal pagina’s: 224 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een interessant, informatief boek met prachtige foto’s over de geschiedenis van het wegracen, de rivaliteit tussen de coureurs, de verschillende teams en de circuits door de jaren heen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Je krijgt een kijkje achter de schermen hoe het er vroeger aan toe ging tussen bepaalde coureurs. Je krijgt allemaal nieuwe dingen te weten. Het is ook erg interessant om te lezen over de geschiedenis van bepaalde teams en hoe het hun vergaan is door de jaren heen. Het is wel echt duidelijk dat het leven van een wereldkampioen niet makkelijk is!
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Het voorwoord is geschreven door oud wereldkampioen Freddy Spencer en verder neemt Phil Wain je lekker vlot mee door de geschiedenis. Hij vertelt alles kort, maar krachtig en dat vond ik erg fijn. Daardoor was het totaal niet langdradig en had ik Moto GP ook in een paar uren uit.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Rivaliteit bestaat in alle takken van sport. Vaak vormt rivaliteit de bron van het bestaan van die sport. Maar waar sommige sporters zich op een relatief veilig voetbal- of cricketveld of op de fairway van een golfbaan begeven, worden rivaliteiten in de motorsport uitgevochten op een smal lint van asfalt bij snelheden van wel meer dan 320 km/uur. Het is een schaakspel op hoge snelheid, waarbij de beloningen groot zijn en de risico’s en gevaren nog veel groter. De aantrekkelijkheid van de Moto GP zit hem nu juist in die aspecten: de snelheid en het gevaar spreken tot de verbeelding van de menigte, die komt kijken hoe de gladiatoren op leven en dood strijd leveren onder omstandigheden waarvan de toeschouwers alleen maar kunnen dromen. Slechts een select gezelschap haalt het hoogste niveau. Wanneer coureurs het redden, draait alles om mens en machine die samen één worden en alle anderen in het veld verslaan. Of er nu gestreden wordt om de winst of om het laatste puntje, de strijd is altijd intens.’

Voor wie is dit boek?

Moto GP is voor iedereen die een passie heeft voor de MotoGP. Het is ook voor iedereen die er juist dingen over wil leren of er een beeld bij wil krijgen, want er staan echt fantastische foto’s in.
— Annechien

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

25%

75%

Hoe dik is de pil?

224 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.