Recensie: Pieter Aspe – Volbloed

Recensie: Pieter Aspe – Volbloed


Het boek is samengesteld uit vier los van elkaar staande verhalen.

Grof wild: Eva is de echtgenote van een succesvol zakenman. Ze vindt dat haar leven saai geworden is en dat er nog weinig passie overblijft in hun relatie. Ze plant een romantisch weekend in een afgelegen chalet in de Ardennen. Niets verloopt zoals ze het gehoopt had en het weekend ontaardt in een ware nachtmerrie.

De Japanse tuin: Het lichaam van een jongeman wordt gevonden aan de Hasseltse Kolenkaai. Aanvankelijk krijgt dit weinig aandacht omdat men ervan uitgaat dat het een dakloze drugsverslaafde is die in het water sukkelde. Als kort daarna een tweede lichaam gevonden wordt, brengt dat de politie op het spoor van heel wat duistere zaken in het Limburgse zakenmilieu.

Kat en muis: De hoofdredactrice van een populair roddelblad is een meedogenloze vrouw die niemand ontziet als het erop aankomt om een goed artikel te schrijven. Dit komt haar duur te staan.

De laatste rit: We zijn aan de vooravond van de Ronde van Frankrijk. De favoriet voor de gele trui wordt bedreigd met de dood als hij wil starten. Commissaris Van In en zijn rechterhand Guido Versavel worden op de zaak gezet.

ISBN: 9789022339329 – Uitgeverij Standaard – Aantal pagina’s: 351 – Misdaad


*****

3 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Volbloed is een verzameling van vier matige misdaadverhalen.’

Hoofdpersonages

*****

Grof wild: Victor Borremans is een geslaagd zakenman. Hij is getrouwd met Eva. Zij haalt geen voldoening meer uit hun huwelijk omdat Victor haar te weinig aandacht geeft. Ze zoekt een manier om de passie van weleer opnieuw te laten opflakkeren.

De Japanse tuin: Lies Rutten is hoofdinspecteur bij de politie in Hasselt. Ze werkt samen met Rudi Nelissen met wie ze bijzonder goed kan opschieten. Samen onderzoeken ze een aantal moorden die zich aanvankelijk lijken af te spelen in het Hasseltse drugs- en krakersmilieu.

Kat en Muis: Lidewij Franco is een harde tante. Ze is hoofdredactrice van een roddelblad en heeft geen schroom om pijnlijke privézaken van bekende persoonlijkheden openbaar te maken. Tegenover haar ondergeschikten op kantoor kan ze kleinerend uit de hoek komen. Dit alles maakt dat ze niet bepaald geliefd is en geen vrienden heeft. Marc Stevens werkt op de redactie en hoewel ook hij weinig sympathie heeft voor Lidewij helpt hij haar wanneer ze bedreigd wordt.

De laatste rit: Van In is hoofdcommissaris bij de politie van Brugge. Hij vormt een vast team met Guido Versavel. Alhoewel ze een totaal verschillende persoonlijkheid hebben, kunnen de twee het goed samen vinden. Het is een verstandhouding gebaseerd op vertrouwen, begrip en respect voor elkaar.
— Marita

Sfeer

*****

De verhalen is Volbloed missen aan spanning omdat het vanaf het begin vrij gemakkelijk te raden is wie de dader is in elk van de afzonderlijke verhalen. Voor mij haalt dit boek niet het niveau van hetgeen ik eerder las van Pieter Aspe.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Pieter Aspe heeft een directe schrijfstijl, zonder veel overbodige franjes. Dit maakt dat Volbloed heel vlot leest. De verhalen in Volbloed zijn eenvoudig te volgen door het beperkte aantal personages en de herkenbaarheid. De personages komen levensecht over, wat zijn verhalen geloofwaardig maakt.
— Marita

Passage uit het boek

Passage uit De Japanse tuin.

‘‘Mijn dochter is vermoord omdat ze niet kon verdragen dat mij onrecht is aangedaan. Begrijp je dat, Lies?’
Veerle had in haar eentje bijna twee flessen Saint-Julien leeggemaakt. Ze lag languit op de bank en rookte de ene sigaret na de andere. In de loop van de avond had ze met horten en stoten haar levensverhaal verteld, een verhaal waarin menige deftige bekende Vlaming een prominente rol speelde, en ze had Anja Verdonk gekend.
Hoewel Lies niet rookte, had ze ook zin om een sigaret op te steken, maar dat kon niet gezien haar toestand. Dus haalde ze de laatste fles Saint-Julien uit de kelder. Op het moment dat ze het loden omhulsel om de hals losscheurde, hoorde ze de voordeur dichtslaan. Lies had Wim leren kennen op een degustatieavond in Genk.”

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een donkere regenachtige winterdag, warm ondergeduffeld met een zacht dekentje en met een glas rode wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

351 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.