Recensie: Rachel Hollis – Girl, stop apologizing

Recensie: Rachel Hollis – Girl, stop apologizing


Heb je ooit het gevoel gehad dat je niet volledig durft te zijn wie je bent? Dat je meer in je mars hebt, maar bang bent om te falen? Dat je altijd een excuus bedenkt om toch maar niet je droom na te jagen? ‘Girl, Stop Apologizing’ is jouw wake-up call! Vrouwen hebben geleerd om altijd in dienst te zijn van anderen: als partner, moeder, dochter of vriendin. Daarom zijn velen van ons vergeten wie we écht zijn en wat ons talent is. Rachel Hollis toont hoe we onze hoop, dromen en doelstellingen kunnen leren her- en erkennen. Ze geeft tips voor het vormen van een positieve houding en meer vertrouwen in jezelf.

ISBN: 9789402704747 – Harper Collins – Aantal pagina’s: 272 – Psychologie


*****

3 van de 5 sterren — Mabel


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Girl, stop apologizing is een herkenbaar boek voor elke vrouw die haar doelen wil behalen, maar niet weet hoe.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Girl, stop apologizing geeft handvatten om jouw doelen te bereiken. Doelen zijn er in veel soorten en maten, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Hollis houdt je een spiegel voor met alle excuses die door je hoofd gingen om bepaalde dingen niet te doen, terwijl je ze diep van binnen heel graag zou willen oppakken. Ik herkende veel van deze excuses persoonlijk ook. Hollis geeft goede tips om er gewoon voor te gaan! Ook staan er handige oefeningen in, die je verder helpen met het nadenken over wat nou echt jouw belangrijkste doel is.

— Mabel

Schrijfstijl

*****

Rachel Hollis schrijft luchtig en met humor. Er komen veel voorbeelden en passages voor in het boek uit haar eigen leven die ik zelf heel erg herkenbaar vond.
— Mabel

Passage uit het boek

‘Ik trap af en toe in de val van een vreemde die op internet onaardige dingen zegt over mijn kapsel, mijn kleding of mijn schrijfstijl, maar ik weiger nog een seconde van mijn leven te verspillen aan zorgen om wat anderen ervan vinden dat ik dromen heb. De gedachte omarmen dat je dingen voor jezelf mag wensen die andere mensen misschien niet begrijpen, geeft het meest bevrijdende en machtige gevoel van de wereld. Wat je ook wil, het is jouw droom niet de mijne. Je hoeft geen verantwoording af te leggen, want zolang jij niemand om goedkeuring vraagt, heb je van niemand toestemming nodig.’

Voor wie is dit boek?

Het boek is voor vrouwen die hulp nodig hebben met het stellen van doelen en niet weten waar ze moeten beginnen. Het boek is niet alleen voor hoogopgeleide vrouwen. Er worden doelen op allerlei niveaus genoemd die voor iedereen grijpbaar zijn.
— Mabel

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

272 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.