Recensie: Rachel Rhys – Eiland van geheimen

Recensie: Rachel Rhys – Eiland van geheimen


1957: Iris Bailey vindt haar werk als typiste ondraaglijk saai. Ze woont nog altijd bij haar ouders, in Hemel Hempstead. Ze kan fantastisch tekenen en werkt soms op feesten om daar portretten van de gasten te maken. Ondertussen droomt ze ervan om te kunnen leven van haar kunst. Iris kan haar geluk dan ook niet op wanneer ze door de rijke socialite Nell Hardman uitgenodigd wordt in Havana, om daar te tekenen op de bruiloft van haar vader, een beroemde regisseur uit Hollywood.
Het is een droom die uitkomt om te kunnen ontsnappen naar zo’n exotische stad aan zee. Maar Iris merkt al snel dat de cocktails, bedwelmende geuren en azuurblauwe lucht in Havana iets duisters maskeren. Terwijl Cuba aan de vooravond van de revolutie staat en Iris haar hart verliest aan de getroebleerde fotograaf Joe, ontdekt ze dat iemand in de charismatische familie Hardman een vreselijk geheim verbergt. Kan ze de waarheid ontdekken voor al hun levens op het spel komen te staan?

ISBN: 9789400514713 – A.W. Bruna Uitgevers – Aantal pagina’s: 384 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mysterieus verhaal, waarin een gebeurtenis uit het verleden stap voor stap en meedogenloos wordt ontrafeld.’

Hoofdpersonages

*****

Iris is een jonge vrouw die in Engeland als typiste op een architectenbureau werkt. Ze krijgt het aanbod te gaan tekenen tijdens een bruiloft op Cuba en eigenlijk alleen omdat haar vriendje haar ten huwelijk vraagt, krijgt ze toestemming van haar ouders om te gaan. Ze is nu immers verloofd.
Iris gaat en komt terecht in een setting die ingewikkelder is dan ze had verwacht. Een aantal jaren geleden is de vrouw van de bruidegom onder schimmige omstandigheden verdronken en alle aanwezige gasten lijken of meer te weten, of elkaar te verdenken. Iris probeert erachter te komen wat er is gebeurd, maar is behoedzaam in het sluiten van vriendschappen. Ook blijkt de wereld groter en interessanter te zijn dan alleen Hemel Hempstead en Iris maakt beslissende keuzes voor de rest van haar leven.
— Isolde

Sfeer

*****

De sfeer in Eiland van geheimen is broeierig en geheimzinnig. Niet alleen omdat de dood van de voormalige vrouw van de bruidegom steeds weer ter tafel komt, maar ook omdat het boek zich afspeelt op Cuba vlak voor de revolutie. Castro is politiek actief en ook vang je een glimp op van Che Guevara. Het eiland is niet veilig, zeker niet voor onbevangen bleue westerlingen zoals Iris.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Rachel Rhys heeft een prettige schrijfstijl en Eiland van geheimen is goed leesbaar. Je moet wel je aandacht er goed bijhouden, want er zijn veel personages die allemaal andere intenties hebben. Stap voor stap krijg je nieuwe puzzelstukjes en die moet je goed blijven vasthouden.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Als hij haar ziet kijken, bedwingt hij zijn lach. ‘Het feit is dat ik het lastig vind om me al te druk te maken over de rijke, beroemde Hardmans, terwijl Cuba zelf zo heerlijk opwindend is.’
‘Hoe bedoel je?’
‘De rebellen, prinses. Ga me nou niet vertellen dat je daar niets over hebt gehoord. De gebroeders Castro, zo ongeveer de knapste mannen die je ooit hebt gezien, en de Argentijn met zijn grote, bruine ogen. Allemaal verschanst in de bergen aan de oostkant van het eiland, waar ze lange baarden laten groeien, worstelen in de modder, waar ze buiten slapen en koken op kampvuren en wachten tot de glorieuze revolutie begint.’
‘Revolutie?’’

Leesvoorschrift

Het is een zwoele zomeravond, de barbecue heeft vanavond hard gewerkt en nu is het tijd om met een glas goede rum te genieten van een spannend en mysterieus verhaal.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

65%

35%

Hoe dik is de pil?

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.