Recensie: Ravena Guron – Dit boek is dodelijk

Recensie: Ravena Guron – Dit boek is dodelijk


Als Hugh, een van de populairste en rijkste leerlingen van de school, dood wordt aangetroffen, slaat de paniek toe onder de anderen. Wie is de moordenaar? Jess Choudhary, een leerling die er alles aan doet om zich voorbeeldig te gedragen en zo haar studiebeurs veilig te stellen, merkt al snel dat dat ze meer betrokken is bij het onderzoek dan ze ooit had kunnen denken. Hugh is op precies dezelfde manier overleden als een personage in een verhaal dat zij geschreven heeft. Dan ontvangt Jess een anoniem bericht: iemand bedankt haar voor de inspiratie.
De tijd tikt, en Jess weet dat ze het mysterie op zal moeten lossen of anders eindelijk iets gemeen zal hebben met Hugh: de dood.

ISBN: 9789021483078 – Singel Uitgeverijen – Aantal pagina’s: 384 – Young adult


*****

3 van de 5 sterren – Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannende thriller over een moord op een vooraanstaande kostschool.’

Hoofdpersonages

*****

Jess is een Indiaas meisje uit een achterbuurt uit Londen. Ze is op kostschool Heybuckle terecht gekomen door een studiebeurs en past totaal niet tussen de rijke en arrogante studenten. Haar beste (en enige vriendin) is Clem, maar gedurende het boek sluit ze ook vriendschap met Summer, de enige andere student die met een studiebeurs op Heybuckle is gekomen en Tommy, de beste vriend van de jongen die vermoord wordt. De rijke (en vaak verwende) studenten zijn levensecht beschreven; je krijgt automatisch een afkeer tegen Millie, Eddy of Arthur.
— Ies

Sfeer

*****

De moord op de rijke en populaire Hugh is het startpunt van dit boek en de ontknoping op zijn moord het eindpunt. Hier en daar voelt het boek wat langdradig, doordat Jess met haar eigen onderzoek vaak op het verkeerde spoor zit. Toch zijn er ook genoeg momenten die de spanning erin houden. Zo wordt er een tweede moord gepleegd en zorgt de Regia Club, een geheim genootschap van studenten, voor veel opschudding.
— Ies

Schrijfstijl

*****

Het boek is geschreven is vanuit het perspectief van Jess en we zien alle verwikkelingen en personages dus vanuit haar visie en gevoelens. Hierdoor weet je nooit meer dan zij en blijft het boek spannend en is de ontknoping heel onverwachts. Het boek leest heel prettig en het kost weinig moeite om te blijven doorlezen.
— Ies

Passage uit het boek

‘‘Ik was iets eerder opgestaan dan normaal voor mijn ochtendwandeling en ging stilletjes naar buiten omdat Clem nog sliep. Ik volgde mijn vaste route en toen ik bij die open plek in het bos kwam…’ Hatties stem haperde. Haar huid zag een beetje groen. ‘Hij lag daar gewoon, en er was zoveel bloed…’ Ze balde haar vuisten. ‘Ik… Ik ga niet zeggen hoe hij eruitzag. Er lag een enorme gouden trofee bovenop zijn handen…’ ‘Een trofee?’ zei ik. Ik kon me niet inhouden. Mijn maag draaide zich om. Ze knikte. ‘Ik liep naar hem toe en er lagen takjes…’ ‘Die de woorden HELP ME vormden,’ vulde ik aan, terwijl mijn knieën begonnen te knikken en ik op Clems bed neerplofte.’

Leesvoorschrift

Deur op slot, gordijnen dicht en telefoon op stil zodat je door niets of niemand gestoord wordt en in dit spannende boek kunt duiken.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.