Recensie: Reid Hoffman – Masters of scale

Recensie: Reid Hoffman – Masters of scale


Wat kun je leren van een legende uit Sillicon Valley en van vele andere iconische leiders? De sleutel tot het schalen van een succesvol bedrijf is niet talent, je netwerk of strategie. Het is een entrepreneursmindset – en die mindset is te leren.

Reid Hoffman praat in elke aflevering van zijn podcast Masters of Scale met een visionaire founder of leider over de verrassende strategieën die de groei van hun bedrijf stimuleren. De collectieve inzichten uit hun verhalen en scherpe analyses worden in dit boek samengebracht tot een reeks contra-intuïtieve principes die iedereen kan toepassen. Hoe vind je een winnend idee en hoe maak je daar een schaalbare onderneming van? Wanneer moet je stoppen met luisteren naar je klanten? Welke brandjes moet je direct blussen en welke laat je gaan? En kun je echt geld verdienen terwijl je de wereld een betere plek maakt?

ISBN: 9789400514065 – Uitgeverij Lev – Aantal pagina’s: 366 – Non-fictie


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Zeer inspirerend boek dat de ervaringen van succesvolle ondernemers beschrijft.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Masters of scale is een heel inspirerend boek over de ervaringen en verhalen van succesvolle ondernemers. Zij vertellen over hun ondernemersavontuur, zoals het lastige begin van het opzetten van een start-up, de uitdagingen die zich voordoen met investeerders, de ontwikkelingen binnen hun onderneming en de markt en groeipijnen. Je leest verhalen van ondernemers, zoals de oprichters van Airbnb, Dropbox, Netflix en Spotify.

Dit boek is vooral heel erg leuk wanneer je interesse hebt in het bedrijfsleven, geïnspireerd wilt worden door succesvolle ondernemers en hun avonturen of juist meer wilt weten over grote succesvolle bedrijven.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Reid Hoffman heeft heel veel interviews, verhalen en informatie weten te bundelen tot een goed leesbaar boek. Hij heeft het boek opgedeeld in hoofdstukken, zoals het hebben van een idee, de cultuur binnen een bedrijf, het laten groeien van een onderneming en de groeipijnen hierbij, het leiden van een bedrijf en het inspelen op factoren die kunnen gaan spelen. Vooral de verhalen van de ondernemers vind ik heel erg leuk, bij ieder hoofdstuk geeft Hoffman verschillende voorbeelden en laat hierbij een ondernemers aan het woord.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Maar dan moet je ook daadwerkelijk in actie komen. Linda Rottenberg van Endeavor zegt het als volgt: ‘De beste ideeën sneuvelen niet in de markt of het laboratorium, maar in het putje van de douche. De meeste mensen geven zichzelf niet eens toestemming om de douche uit te stappen, het op een servetje te schrijven en de wereld in te brengen. Omdat ze bang zijn voor wat anderen van hen zullen denken of dat mensen zeggen: ‘’Wat een belachelijk idee.’’
Linda’s antwoord daarop is: omarm het belachelijke. ‘Als je iets nieuws begint en mensen vinden het niet belachelijk,’ zegt ze, ‘dan denk je waarschijnlijk niet groot genoeg.’

Voor wie is dit boek?

Masters of scale is voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe bedrijven (kunnen) groeien. Of je nu ondernemer bent, of juist meer wilt weten over het onderwerp of gewoon geïnspireerd wilt worden door verhalen, dit boek zorgt er absoluut voor dat je er iets van leert.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

366 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.