Recensie: Richard Russo – Er is een kans

Recensie: Richard Russo – Er is een kans


Op een nazomerse dag in september komen Lincoln, Teddy en Mickey na jaren weer samen in een vakantiehuis op Martha’s Vineyard. De oude vrienden, totaal verschillend van elkaar, zijn na hun afstuderen hun eigen weg gegaan. Maar één ding hebben ze gemeen: ooit waren ze allemaal verliefd op Jacy Calloway, die na een gezamenlijke vakantie in datzelfde huis spoorloos verdwenen is. Terwijl ze terugblikken op hun leven dringt de vraag over wat er precies met Jacy is gebeurd zich steeds meer op. En dan blijkt dat ze elkaar toch niet zo goed kennen dan ze dachten.

ISBN: 9789056726546 – Uitgeverij Signatuur  – Aantal pagina’s: 414 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Verrassend verhaal dat bewijst dat zelfs de meest hechte vriendschap geheimen kan hebben.’

Hoofdpersonages

*****

Lincoln is gelukkig getrouwd met zijn vrouw Anja, die hij heeft ontmoet tijdens zijn studententijd. Tijdens deze tijd heeft hij een hechte vriendschap opgebouwd met Teddy en Mickey. Wanneer zij samen waren, was daarbij ook vaak Jacy, een meisje dat aan dezelfde universiteit studeerde. De vrienden brengen samen met Jacy een zomer door in het huis van zijn ouders, waarna Jacy spoorloos verdwijnt. Na vele jaren erft Lincoln het huis en hij besluit Teddy en Mickey daar nog een keer uit te nodigen om nog eens terug te kijken op hen verleden.

Teddy corrigeert graag manuscripten en heeft zijn eigen uitgeverij. Hij was vroeger, net zoals Lincoln en Micky, verliefd op Jacy. Dan verdwijnt Jacy en hoort hij jaren niets meer van haar. Wanneer Lincoln hem uitnodigt in het huis van zijn ouders, besluit hij te gaan in de hoop dat hij meer te weten komt over de verdwijning van Jacy.

Mickey is een muzikant en treedt nog geregeld op, ondanks dat hij al ruim zestig jaar oud is. Hij is de meest gesloten persoon van de drie mannen en laat niet zoveel los. Dit verandert wanneer hij besluit dat hiervoor de juiste tijd is aangebroken…
— Kaylee

Sfeer

*****

Er is een kans is een bijzonder verhaal over jeugdvrienden die een verleden hebben en dit nog steeds niet afgesloten hebben. Wanneer zij elkaar na vele jaren weer ontmoeten, merk je dat ze een hechte vriendschap hebben, maar toch niet alles met elkaar delen. Ze hebben alle drie hun eigen leven opgebouwd en beleven dingen ieder op hun eigen manier. Als lezer krijg je mee dat er iets speelt rondom de verdwijning van Jacy en dat één van de heren hier meer over weet, maar je kunt hier geen grip op krijgen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Richard Russo heeft een ontzettend fijne schrijfstijl. In het verhaal wordt afgewisseld tussen Lincoln en Teddy. Steeds lees je hoe zij terugkijken op hun leven, de gebeurtenissen rondom Jacy en hun gevoel hierbij. Aan het einde lees je de beleving van Mickey, waarmee al je eerder gelezen hoofdstukken over Lincoln en Teddy op hun plaats vallen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Volgens Teddy’s gedachtegang – en hij had hierover veel nagedacht – hing het helemaal af van door welke kant van de telescoop je tuurde. Hoe ouder je werd, hoe waarschijnlijker het was dat je door de verkeerde kant naar je leven keek, want daarmee verdween alle rommel in je leven, kreeg je een scherper beeld en de indruk van onvermijdelijkheid.’

Leesvoorschrift

Het maakt niet uit wanneer je dit boek leest, elke gelegenheid is ervoor geschikt. Zelf heb ik het gelezen onder de parasol met een verfrissend drankje binnen handbereik.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

414 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.