Recensie: Richard Zuiderveld en Aant-Jelle Soepboer – Vet oud! Gouden eeuw

Recensie: Richard Zuiderveld en Aant-Jelle Soepboer – Vet oud! Gouden eeuw


De VOC, Michiel de Ruyter, piraten, ontdekkingsreizen en slavenhandel. Het zijn namen en woorden die passen bij de Gouden Eeuw. Tijdens deze interessante periode in onze geschiedenis bloeide ons land op tot één van de rijkste en machtigste landen ter wereld. Maar wat gebeurde er nou eigenlijk precies en was deze tijd wel voor iedereen zo geweldig?
Na vier eerdere succesvolle delen in de Vet oud!-serie nemen Richard Zuiderveld en Aant-Jelle Soepboer je in Vet oud! Gouden Eeuw mee op een reis terug in de tijd naar de zeventiende eeuw.
In vijftien zinderende verhalen lees je over de tachtigjarige oorlog, verhitte zeeslagen en de ijskoude walvisjacht. Je leert hoe ons land zich vrijvocht van Spanje en hoe avonturiers onbekende landen ontdekten. Van de specerijenhandel in het mysterieuze oosten tot de weerzinwekkende slavernij in het westen, als je dit boek hebt gelezen weet je zoveel meer over de geschiedenis van ons land.
Naast spannende verhalen zit Vet Oud! Gouden Eeuw ook vol historische weetjes, museumtips en prachtige illustraties.

ISBN: 9889045215709 – Uitgeverij Karakter – Aantal pagina’s: 160 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Mariska


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ontdek de gouden eeuw doormiddel van meeslepende verhalen en prachtige illustraties.’

Verhaallijn

*****

15 korte spannende verhalen nemen je mee door de gouden eeuw. Je leest over ruige zeeslagen, de tachtig jarige oorlog en de ijskoude walvisjacht. Je leest hoe we (wij Nederlanders) onze vrijheid terugwonnen van Spanje en hoe onbekende gebieden ontdekt werden. Tussen de spannende verhalen kom je leuke historische weetjes tegen. Na het lezen van dit boek weet je van alles over de gouden eeuw.
— Mariska

Illustraties

*****

Bij elk verhaal vind je een passende illustratie, ze laten hiermee het verhaal tot leven komen. De illustraties zijn tot in detail uitgewerkt en vertellen een verhaal op zich.
— Mariska

Stukje uit het boek

‘Het zonlicht weerkaatste op de torenhoge witte kliffen aan de Engelse kust. Het was nog vroeg in de lente maar de zon scheen al zo sterk dat joep in zijn ogen bleef wrijven. De scheepsjongen zat op zijn knieën op het dek van een schip. Voor hem stond een emmer water in zijn hand hield hij een harde borstel. Hij zuchtte, want hij kon zich moeilijk concentreren op het schrobben. Steeds weer werd zijn aandacht getrokken door de geluiden van de wal. In de haven was het een drukte van belang. Stemmen van de marktkooplui droegen ver over het water en aan de overheersende geur die in de lucht hing was duidelijk wat zij verkochten: vis. Ook op het schip liepen mannen af en aan; Joep kreeg steeds meer het gevoel dat hij de klus onmogelijk kon afkrijgen. Hij had echt een probleem, maar hij wist niet waar het vandaan kwam. Was hij te nieuwsgierig of gewoon altijd te snel afgeleid? Hij besloot zich dit keer aan de onrust over te geven en terwijl hij net deed alsof hij het dek boende, probeerde hij zoveel mogelijk op te vangen van een gesprek achter hem.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor jongens en meisjes, maar vooral voor iedereen die van geschiedenis houdt!

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen.
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.