Recensie: Romke van de Kaa & Paul Geerts – De tuinscheurkalender 2024

Recensie: Romke van de Kaa & Paul Geerts – De tuinscheurkalender 2024


Of je nu dagelijks uren in je (balkon)tuin doorbrengt of meerdere keren per week op de fiets naar je volkstuin gaat, een tuinliefhebber raakt nooit uitgeleerd en uitgelezen. De blaadjes van De tuinscheurkalender worden niet voor niets al vele jaren gretig afgescheurd.

Ook deze editie staat weer boordevol met allerlei tips, sprankelende citaten, prachtige tuingedichten, heerlijke recepten en grappige anekdotes voor iedere tuinier en balkonbezitter.

ISBN: 9789045048093 – Atlas Contact – Aantal pagina’s 736 – Scheurkalender


****

5 van de 5 sterren – Hans


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Elke dag verassend genieten met wat er die dag op de kalender staat.’

Thema’s

*****

De tuinscheurkalender is helemaal perfect voor de tuin- en groenliefhebbers onder ons. De scheurkalender staat vol met tuinweetjes, korte columns en informatie over tuingerelateerde feestdagen. Ook de recepten en plantinformatie ontbreken dit jaar zeker niet. Echt tuingerelateerde informatie in de ruimste zin van het woord.
— Hans

Schrijfstijl

*****

De tekst op De tuinscheurkalender bestaat uit luchtig geschreven korte stukjes. Sommige dagen hebben iets meer tekst, maar doordat het vlot en met humor geschreven is, heb je dat eigenlijk helemaal niet door. Een heerlijk begin van de dag.
— Hans

Passage uit het boek

‘Blaadjes die verheugen

Kervel (Anthriscus cerefolium) en peterselie (Petroselinum crispum) behoren tot de schermbloemenfamilie (Umbelliferae of Apiaceae). Ze zijn afkomstig uit de landen rondom de Middellandse Zee en West-Azië en werden door de Romeinen naar het noorden meegebracht. In de middeleeuwen werden deze kruiden in onze kloostertuinen geteeld, onder meer omwille van hun geneeskrachtige eigenschappen.
Kervel betekent in het Grieks ‘blad dat verheugt’. Kervel werd in de christelijke ritus gebruikt voor het bereiden van de maaltijden tijdens de goede week, omwille van de zuiverende en reinigende eigenschappen.
Peterselie werd door de Romeinse gladiatoren gebruikt als opwekkend middel. De overwinnaars werden bekroond met kransen van peterselie. Mannen droegen het ook in hun haar om zich te behoeden voor dronkenschap.’

Leesvoorschrift

Je kan de scheurkalender het beste op een plek hangen waar je elke dag langskomt, denk bijvoorbeeld aan de keuken of de wc, zodat je niet vergeet een pagina af te scheuren en te lezen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

736 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


1 comment

Reactie toevoegen

+ Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.