Recensie: Romy Monteiro – Romy’s Food for Every Mood

Recensie: Romy Monteiro – Romy’s Food for Every Mood


Romy Monteiro is bekend als zangeres, presentatrice en musicalster, maar dat zij ook een ster is in de keuken weet niet iedereen. Eten is Romy’s number one passie. Maar als het op eten aankomt, zijn we vaak zo gefocust op óf gezond óf lekker. Romy gelooft heilig in balans. In dit boek laat ze zien dat eten nooit saai of smakeloos hoeft te zijn én dat je al je eetwensen kunt vervullen als je die op een slimme manier afwisselt. Romy vertelt openhartig over haar relatie met eten, en deelt vijftig van haar favoriete gerechten. Recepten voor de dagen dat je toe bent aan wat body love, maar ook voor de typische soul servingmomenten. It’s all about the balance!

ISBN: 9789464042467 – Fontaine Uitgevers – Aantal pagina’s: 160 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Erg leuk kookboek met toegankelijke recepten voor zowel gezonde als minder gezonde gerechten.’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Romy’s Food for Every Mood vind ik een verrassend kookboek. De ene helft van het boek staat boordevol gezonde en leuke recepten. Draai je het boek om, dan is de andere helft gevuld met minder gezonde gerechten, oftewel comfortfood.

Romy heeft in haar gezondere gedeelte een recept opgenomen dat zij ‘mijn favoriete zalm met groenten’ noemt. Ik begrijp wel waarom ze het woord favoriet gebruikt. Ze laat je de zalm klaar maken met een heerlijke marinade (met slechts drie ingrediënten). Hier worden groenten bij geserveerd. Een heel gemakkelijk gerecht dat ook nog eens heel lekker smaakt.

Voor een verantwoord tussendoortje heeft Romy ‘frozen blueberry bites’ bedacht. Dit zijn blauwe bessen omhuld met een laagje yoghurt. Het is echt ontzettend simpel en heel lekker. Een verrassend leuke ontdekking in dit boek.
— Kaylee

Instructies

*****

Zoals een goed kookboek betaamt zijn de instructies duidelijk. Per recept wordt aangegeven voor hoeveel personen het is en de ingrediënten en andere benodigdheden staan opgesomd. De beschrijving van de bereiding is stapsgewijs gedaan. Deze zijn duidelijk en kennen niet te veel stappen.
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Romy’s Food for Every Mood is voor iedereen die op een toegankelijke manier zowel verantwoord als minder verantwoord wil koken. Romy heeft erg leuke recepten opgenomen in haar boek. Verwacht alleen niet dat deze heel bijzonder zijn. Het zijn vrij standaardgerechten waar Romy haar eigen twist aan gegeven heeft.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

160 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.