Recensie: Ruby Coene – Sahana

Recensie: Ruby Coene – Sahana


De zestien jarige Nyah ziet de zon slechts twee keer per jaar. De rest van de tijd verblijft ze onder de grond. Hier werkt ze voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die de Laatste Oorlog veroorzaakt heeft. Dan ziet Nyah tijdens haar werk gruwelijke beelden van de buitenwereld: het zijn de bebloede velden die ze al jaren in haar dromen ziet. Voordat ze de kans krijgt om te achterhalen hoe die verboden beelden in haar dromen terecht zijn gekomen, wordt ze verkocht aan de erfgenaam van de meest beruchte Grote Familie. Nu ze een gevangene is van deze grillige jongen, zal ze nooit meer kans zien de waarheid over haar dromen te achterhalen… tenzij ze vlucht.

ISBN: 9789492585776 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 242 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vlot geschreven young adult boek over machtsmisbruik en onderdrukking.’

Hoofdpersonages

*****

Sahana wordt geschreven vanuit het perspectief van Nyah. Een zestienjarig meisje dat in het Berenhuis woont samen met haar ouders. Al haar hele levenlang heeft ze last van nachtmerries en paniekaanvallen. Op het moment dat ze deze nachtmerries op tv ziet komen besluit ze op onderzoek uit te gaan. Echter krijgt ze daar de kans niet voor… Ze wordt namelijk verkocht aan Charles George, de erfgenaam van het Leeuwenhuis. Samen met een aantal andere meisjes zit ze opgesloten in een kamer enze  mogen er soms uit als Charles George ze nodig heeft.
Nyah krijgt steeds meer nachtmerries en beseft dat deze dromen een link zijn naar de buitenwereld. Het is tijd om te ontsnappen!
— Annechien

Sfeer

*****

Ruby Coene weet de sfeer fantastisch te verwoorden! De sfeer is zo passend bij alle momenten dat je Sahana in één ruk uit leest. Je voelt de angst die Nyah voelt als ze bij Charles George is en ook de opluchting als ze weer terug is bij de andere meisjes.  De nachtmerries zijn duidelijk beschreven, maar toch hangt er een continue mysterieuze sfeer omheen.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Sahana is lekker vlot geschreven! Er is de hele tijd wel iets gaande en dat maakt ook dat je het boek niet weg legt. Je zit er ook gelijk helemaal in, want het begint gelijk al superspannend. Ruby Coene weet alles zo mooi te omschrijven dat je alles ook echt voor je ziet. Toen ik Sahana las was ik zelf ook echt aanwezig in Nieuw-Europa!
— Annechien

Passage uit het boek

”Hé, de nieuwe lading is er.’ Een lang meisje met een dikke bos pijpenkrullen draait zich om en gaat op haar knieën op de bank zitten. Het andere meisje werpt kort een blik over haar schouder en steekt slechts een hand op.
‘Ik ben Ada,’ zegt het lange meisje. ‘Welkom bij de Gazelles. Dit is Dewi.’ Ze houdt haar hand boven het hoofd van een meisje met lichtbruin haar. ‘Wie zijn jullie?’
‘Ik ben Senna.’ Het meisje dat als eerste in de rij stond steekt haar hand op.
‘Mare.’ De stem van het jongste meisje is zacht. Haar huid glanst onder de felle lampen en haar grote ogen geven haar iets onschuldigs. Ik kan zien dat ze haar best doet haar trillende lip onder controle te houden, maar haar angst kan ze niet verbergen.
‘Nyah,’ zeg ik in een poging de aandacht van Mare af te leiding.
Zonder verder nog iets te zeggen draait Ada zich weer naar het beeldscherm.’

Leesvoorschrift

Lees Sahana als het zonnetje buiten schijnt en je alle tijd van de wereld hebt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

242 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.