Recensie: Sara Ochs – De duik

Recensie: Sara Ochs – De duik


Duikinstructeur Cass begeleidt haar cursisten op hun eerste duik voor de prachtige kust van Koh Sang, Thailand. Wat een unieke ervaring moest zijn, loopt helemaal uit de hand. Tegen de tijd dat ze terugkeert naar de kust, is een van de cursisten dood en een ander zwaargewond. Cass weet dat haar zorgvuldig opgebouwde idyllische leven op het punt staat uiteen te spatten. Iemand heeft haar geheim ontdekt en op een eiland zo afgelegen als dit is het moeilijk ontsnappen…

ISBN: 9789026165474 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 347 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een onheilspellende thriller waarbij niets is wat het lijkt.’

Hoofdpersonages

*****

De duik is geschreven vanuit twee perspectieven die elkaar om het hoofdstuk afwisselen. Dit zijn de perspectieven van Cass en Brooke.

Cass is een duikinstrecteur op het prachtige eiland Koh Sang, Thailand. Ze leeft hier al een paar jaar een gelukkig leven en haar verleden uit Amerika heeft ze compleet achter zich gelaten. Tenminste…. dat dacht ze. Ze begint briefjes te ontvangen met daarop beangstigende berichten, want iemand is haar op het spoor.

Brooke is een influencer met een goedlopend Instagramaccount. Hier post ze de mooiste reiskiekjes op. Inmiddels is ze aangekomen op het prachtige Koh Sang. Iedereen denkt dat ze hier is voor wat inmiddels haar bedrijf is geworden, maar al snel blijkt dat Brooke een dubbele agenda heeft.

Logan is de verloofde van Cass en is de eigenaar van een bar, Frangipani. Ook hij heeft zijn verleden achter zich gelaten om opnieuw te beginnen op Koh Sang. Echter, Cass komt erachter dat Logan dingen voor haar achterhoudt en blijkt niets te zijn wat het lijkt.

Neil heeft ook zijn verleden ontvlucht om een nieuw leven op te bouwen op Koh Sang. Hij is net als Cass een duikinstrecteur. Hij is vriendelijk, charmant en lijkt iedereen altijd te willen helpen.

Doug is de manager van het enige resort op het eiland. Doug is een echte rokkenjager en niet vies van hier en daar een drankje.

Greta is de yoga-instrecteur van het resort. Vlak voordat Brooke op het eiland kwam, vertrok de vriendin van Greta plotseling van Koh Sang. Hier heeft Greta het nog altijd erg moeilijk mee.
— Annechien

Sfeer

*****

De duik is een ontzettend spannende thriller. De spanning is om te snijden en telkens als je denkt te weten hoe het zit, blijk je er compleet naast te zitten. De duik geeft je heel veel vragen, maar de antwoorden laten lang op zich wachten.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

De duik is vlot geschreven en komt meteen op gang. De hele rit zit je in een achtbaan. Stoppen met lezen is geen optie. Sara Ochs heeft een fijne schrijfstijl en heeft oog voor details. Ik wil namelijk spontaan een ticket boeken naar Koh Sang!
— Annechien

Passage uit het boek

‘De woorden ontsnappen voordat ik ze kan tegenhouden. ‘Logan, waar is je ring?’
Hij kijkt omlaag naar zijn borst alsof hij is neergeschoten. Als hij weer naar me opkijkt, staan zijn ogen schuldbewust. Ik zet een pas naar achteren en grijp me vast aan onze ladekast om in evenwicht te blijven, zet mezelf schrap voor zijn bekentenis.
‘O, Cass, het spijt me zo.’
‘Logan,’ zeg ik, hem in gedachten smekend om te stoppen.
‘Het was niet mijn bedoeling om…’
‘Je hoeft niet…’
‘Doug heeft me overgehaald om die stomme neonverf op te doen toen we op de Full Moon Party kwamen.’
Huh? Mijn hart gaat zo tekeer dat het uit mijn borst lijkt te willen springen. Waar heeft hij het in hemelsnaam over?
‘Ik had gewoon nee moeten zeggen, ik bedoel, het is ook iets idioots. Maar je weet hoe Doug is als hij bezopen is – je hebt hem gisteravond gezien, hij was in vorm. Dus ik heb het gedaan. Ik heb mijn shirt uitgetrokken en wat van die stomme patronen op mijn borst getekend. De ketting moet zijn losgeraakt en de ring moet er op de een of andere manier vanaf zijn gevallen. Toen ik thuiskwam, zat de ketting vast in mijn shirt, maar geen ring.’’

Leesvoorschrift

Lees De duik in je tuin of op het balkon. Geniet van het zomerse weer en laat je omdompelen in deze spannende thriller.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

347 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.