Recensie: Saskia de Coster – Maart

Recensie: Saskia de Coster – Maart


Saskia de Coster wordt elke maart verliefd. Maar er zijn te veel maarten geweest, te veel verliefdheden. En vooral: te veel eindes. Dit jaar zal ze er niet voor vallen. Echt waar. Kijk, het staat hier al op papier.

Deze reeks omvat twaalf maanden, twaalf boekjes, twaalf schrijvers. Ieder boekje nodigt je uit om anders naar de tijd van het jaar te kijken.

ISBN: 9789493248625 – Uitgeverij Das Mag- Aantal pagina’s: 93 – Non-fictie


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Maart kondigt de lente aan waarin (nieuwe) liefdes kunnen ontstaan of opbloeien.’

Hoofdpersonages

*****

Saskia de Coster fungeert zelf als hoofdpersoon in dit boekje. Ze vertelt haar verhaal over de liefde. De talloze keren dat ze verliefd is geworden, alle mooie en minder mooie herinneringen en vooral alle eindes. Ze is het zat om telkens maar weer verliefd te worden en doet nu een poging om verliefdheid tegen te gaan door haar gedachtes aan het papier toe te vertrouwen.
— Kaylee

Sfeer

*****

Het (niet) verliefd worden staat centraal in dit boekje. Het koestert alle beginmomenten van liefdes, herinnert alle eindes en alles wat daartussen zit. Saskia de Coster schrijft haar manier om niet meer verliefd te worden op als een soort mantra, iets waarvan ze zichzelf probeert te overtuigen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Ondanks dat het een klein boekje is, is het een vermakelijk verhaal om te lezen. Zoals ik hierboven al beschreef, lees je eigenlijk de mantra’s die Saskia voor zichzelf gebruikt om niet verliefd te worden. Dit alles schrijft ze met een humoristisch sausje. Als lezer zal je soms zeker een glimlach krijgen bij het lezen van bepaalde passages.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ik wil alleen nog functioneel verliefd worden. Zoals functioneel naakt rondlopen. Als je een longontsteking opdoet door te lang naakt te lopen was het dus niet functioneel maar enkel vervelend. Als verliefde liep ik wel niet naakt, maar ik voelde me een smartlappenzangeres die iedere keer dat ze haar lied zong poedelnaakt was en oprecht verdronk in de verliefdheid.’

Leesvoorschrift

Het kan niet anders dan dat je dit boekje in maart leest, genietend van de eerste zonnestralen en de eerste tekenen dat de lente in aantocht is.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

93  pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.