Recensie: Shad Raouf – Kinderen van de Zagros

Recensie: Shad Raouf – Kinderen van de Zagros


Wanneer de prinses onverwacht wordt gekozen als de opvolger van de koning, staat ze voor een dilemma: de troon bestijgen en uitgehuwelijkt worden of het onbekende tegemoet treden? Ze kiest om te vluchten, bijgestaan door een trouwe krijger. Zal de prinses haar vrijheid vinden of zal de schaduw van het verleden haar opslokken?

Een meeslepend verhaal dat de Koerdische cultuur, mythen en folklore tot leven brengt. Het is een epische reis van zelfontdekking in een wereld van donkere geheimen en sluimerende krachten.

ISBN: 9789464816457 – Eigen beheer – Aantal pagina’s: 208 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Prachtig debuut met mythologische vertellingen vol avontuur.’

Hoofdpersonages

*****

De koning breekt met de opvolgtradities en kiest zijn jongste dochter Runak als opvolger, omdat hij denkt dat zij de onbekende duisternis die over het volk hangt kan trotseren. Runak is veel wijzer dan ze eruitziet en is helemaal niet blij dat ze gekozen is als troonopvolger. Ze besluit uit het paleis weg te lopen om de wereld te zien en om vrijheid te vinden.
— Frederique

Sfeer

*****

Kinderen van de Zagros fascineert meteen vanaf de eerste pagina. Het begint misschien ietwat rommelig, maar dat is niet erg want je kan het eigenlijk niet wegleggen. Geïnspireerd door Koerdische volksverhalen heeft Kinderen van de Zagros soms verhalen in verhalen en moet je goed op blijven letten tijdens het lezen.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Shad Raouf schrijft poëtisch, wat perfect aansluit bij het verhaal. De zinnen zijn soms aan de lange kant en dialogen van sommige personages lezen wat lastiger, maar de schrijfstijl weet je echt in het boek te trekken waardoor het boek heerlijk vlot leest.
— Frederique

Passage uit het boek

‘Het was deze geschiedenis van hun bloedlijn die de koning meekreeg van zijn grootvader op de dag dat ze de baarmoederlijke grot van zijn volk verkenden. De dynastie die zich de rol van herders en later koningen had toegeëigend, had ook de inzichten van voorgaande generaties overgedragen aan de volgende. Zodat elke nieuwe koning hen beter kon beschermen tegen het gevaar dat tot nu toe onbekend bleef.
Maar, zo had zijn grootvader hem onderwezen, elke generatie maakte de fout om zich voor de duisternis te verstoppen, haar op afstand te houden met spelen en plezier, met hard werken en gezang. Niemand had het innerlijke bewustzijn om die duisternis te aanschouwen, om een verzoening met het verleden teweeg te brengen en zich zo voor het eerst als volk te verheugen op een toekomst die hen lachend zou verwelkomen.
De koning zocht zijn hele leven naar hoe hij zijn grootvaders wijsheid kon vertalen naar realiteit. Nu zijn gezicht steeds meer op dat van zijn grootvader leek, drong het tot hem door dat hij de taak waar hij mee was belast niet meer kon volbrengen. Zijn leven was vastgelopen op het noodzakelijke onderhoud van een koninkrijk. Oorlog om zijn macht te behouden, oordelen over gerechtelijke kwesties, politiek bedrijven om oorlog te voorkomen – en zijn macht te behouden.’

Leesvoorschrift

Voor Kinderen van de Zagros moet je gewoon rustig de tijd nemen en zorgen dat niemand je afleidt terwijl je leest.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

208 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.