Recensie: Sharon Bolton – Die zomer

Recensie: Sharon Bolton – Die zomer


Zes goede vrienden, allen briljante studenten, brengen hun zomerdagen samen door. In hun roekeloosheid veroorzaken ze samen een ongeluk waarbij een moeder en haar twee kinderen om het leven komen.
Megan, één van de zes vrienden, neemt alle schuld op zich. Ze laat de anderen beloven dat ze dit zullen goedmaken. Ze ondertekenen daarvoor een document waarin ze beloven dat Megan aan elk van hen een gunst mag vragen na haar vrijlating.

Twintig jaar later verlaat Megan de gevangenis. Het komt tot een psychologische strijd tussen Megan en haar vrienden van weleer. De vriendschap tussen de zes wordt zwaar op de proef gesteld, niemand weet nog langer wie hij wel of niet kan vertrouwen.

ISBN: 9789400514096 – Uitgeverij A.W. Bruna – Aantal pagina’s: 397 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Die zomer is een superspannende thriller die je in één ruk wil uitlezen.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonages in het boek zijn zes vrienden die samen studeren. Ze behoren allen tot de zes beste studenten van de school. Vijf van hen hebben welgestelde ouders, alleen Megan valt op dat vlak uit de boot. Ze woont samen met haar moeder in een schamel huisje en kan studeren doordat ze uitgekozen werd om een studiebeurs te krijgen.
Nadat Megan alleen de schuld op zich nam voor een dodelijk auto-ongeluk dat ze alle zes samen veroorzaakten gaat ze voor twintig jaar naar de gevangenis. De anderen beloven haar schriftelijk dat ze hen, na haar vrijlating, om het even welke gunst mag vragen. Gedurende die twintig jaar gaan de vrienden elk hun eigen weg. Op het moment dat Megan vrijkomt vallen de maskers.
— Marita

Sfeer

*****

Die zomer is een heel spannend boek. De schrijfster slaagt erin om je alsmaar nieuwsgieriger te maken naar wat de ‘gunsten’ zullen zijn die Megan van haar vrienden vraagt. Op sommige momenten is het boek zo angstaanjagend dat het je niet kan ophouden met verder te lezen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Tijdens de eerste twintig bladzijden had ik de indruk dat Die zomer niet echt zou zijn wat ik ervan verwachtte. Maar dan komt het verhaal echt op gang en weet Sharon Bolton je mee te sleuren in een wervelend, angstaanjagend verhaal. De schrijfster slaagt er in om de spanning bladzijde na bladzijde op te bouwen en je alsmaar nieuwsgieriger te maken. Het einde van het boek is een complete verrassing.
— Marita

Passage uit het boek

‘Wat is dit?’ Ze boog naar voren om naar de foto van de engel te kijken. ‘Ik kan me niet herinneren dat ik die heb genomen. Misschien heeft iemand de camera geleend.’
Hij ging verder met het neerleggen van de foto’s.
‘Die heerlijke appelboom,’ zei ze. ‘Ik geloof dat ik de boom meer mis dan het huis.’
Felix legde de laatste neer. Talitha keek ernaar, keek naar hem en pakte de foto.
De laatste foto was een shot van Megan in Christ Church Meadow. Ze glimlachte naar de camera en hield een hand omhoog alsof ze zwaaide.
Talitha was niet dom. Eindelijk had ze het door. ‘Deze is recent,’ zei ze. ‘Dit is Megan nu.’
Felix had de vorige avond heel lang naar Megan gekeken, glimlachend – triomfantelijk, had hij gedacht – naar de camera.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest vlot op een koele zomerdag onder een zacht dekentje op de sofa met een tas koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

397 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.