Recensie: Shelena Shorts – Gebroken (Momentum deel 2)

Recensie: Shelena Shorts – Gebroken (Momentum deel 2)


Na de bloedstollende gebeurtenissen in het vorige deel en de ontvoering van Sophie proberen Sophie en Wes het gewone leven weer op te pakken. Voor zover hun leven gewoon is, natuurlijk. Door alles wat er gebeurd is, is extra duidelijk geworden hoe kostbaar hun tijd samen is. Ze zetten dan ook alles op alles om er het beste uit te halen en zoveel mogelijk samen te zijn.
Maar al heel snel verstoren nieuwe onverwachte gebeurtenissen hun geluk. Sophie en Wes willen elkaar beschermen, maar dat is vooral voor Sophie heel moeilijk. Want hoe bescherm je een geheim als je zelf nog niet eens de hele waarheid kent en het bestaan van degene van wie je houdt ernstig bedreigd wordt?

ISBN: 9789492585486 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 284 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het spannende tweede deel van de Momentum-serie leest prettig en is verrassend.’

Hoofdpersonages

*****

Evenals in het eerste deel zijn Sophie en Wes de hoofdpersonen van Gebroken. Ondanks wat er in het vorige deel is gebeurd, is Sophie vastbesloten om zoveel mogelijk bij Wes te zijn. Ze trotseert haar moeder, die haar liever veilig in de buurt wil houden, en gaat heel ver om maar bij Wes te zijn en voor hem te zorgen. Het is voorbestemd dat Wes en zij samen zijn. Dat ziet Sophie zo, maar blijkt ook uit de geschiedenis.
In Gebroken ontpopt Wes zich steeds meer als een intelligente jongen die niet alleen studeert, maar ook actief werkzaam is in het laboratorium dat zijn oom in het verleden heeft opgericht. Het grote geheim van Wes is bijzonder intrigerend, maar tegelijkertijd in dit boek heel normaal. Dat komt waarschijnlijk ook omdat Wes er niet meer geheimzinnig over doet en volledige openheid heeft gegeven aan Sophie.
— Isolde

Sfeer

*****

De sfeer in Gebroken was, ondanks het gevaar dat voortdurend op de loer ligt voor met name Wes, minder onheilspellend dan in het eerste deel. Een groot deel van het boek speelt zich af in een chalet in de bergen van Virginia. Sophie en Wes gaan hier een lang weekend naar toe met vrienden. Op een of andere manier scheppen bergen, sneeuw en veel lichtjes altijd een bepaalde gezellige sfeer. Toch gaat het hier gruwelijk mis…
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Gebroken leest sneller en makkelijker dan Momentum. Waarschijnlijk heeft dat er mee te maken dat de ingewikkelde verklaringen vooral in het eerste deel zijn gedaan en Shelena Shorts in dit deel vooral de ruimte had om het verhaal zich te laten ontwikkelen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Het was perfect. Absoluut perfect. Ik dreef rond op een prachtig meer met de enige persoon op deze hele wereld waarmee ik samen wilde zijn. Mijn soulmate, mijn geliefde, mijn alles. Er was niets anders in het hele universum wat ik wilde. Wat ik wilde, wat ik nodig had – het was allemaal hier bij me. Ik rustte mijn hoofd op zijn borst en sloot mijn ogen, voelde de zon op mijn rug. Ik voelde ons zachtjes op en neer wiegen in de lichte stroming terwijl ik luisterde naar het kalme kloppen van zijn hart. Het meer was ongetwijfeld een van nieuwe favoriete plakken geworden. Niet die van Amelia, niet van Lenny, maar Sophies nieuwe plek. Mijn plek. Nee, niet alleen van mij. Het was ónze plek, ons meer. Een meer van totaal geluk.’

Leesvoorschrift

Dit boek lees je op een regenachtige namiddag, buiten is het al donker, maar binnen is het veilig en warm. En je weet dat morgen de zon weer schijnt en je in je luchtige kleren buiten kunt zijn.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

284 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.