Recensie: Shoman Chainani – De school van goed en kwaad (De school van goed en kwaad #1)

Recensie: Shoman Chainani – De school van goed en kwaad (De school van goed en kwaad #1)


Volgens een mythe worden er één keer in de vier jaar twee kinderen ontvoerd uit Gavaldon om naar De School van Goed en Kwaad te gaan, waar ze worden opgeleid tot sprookjesfiguren. De mooie, blonde Sophie kan niet wachten: ze wordt zonder twijfel de beste prinses ooit. Sneeuwwitje, eat your heart out!

Haar vriendin Agatha gelooft niet in die onzin, tot ze ontvoerd worden… Sophie wordt tot haar afgrijzen op de afdeling voor slechteriken geplaatst, waar ze het moet zien te rooien tussen aankomende heksen en huurmoordenaars, en Agatha komt tussen suikerzoete prinsessen terecht. Sophie is woedend over deze ‘vergissing’, en Agatha wil alleen maar naar huis. Maar hoe?

ISBN: 9789402710786 – HarperCollins Holland – Aantal pagina’s: 432 – Young adult, Fantasy


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wist jij al dat de hoofdpersonen in sprookjes een uitgebreide opleiding hebben gevolgd aan De school van goed en kwaad?’

Hoofdpersonages

*****

De twee belangrijkste personages in De school van goed en kwaad zijn Sophie en Agatha. Ze zijn allebei ontvoerd naar de school, maar op een andere afdeling terecht gekomen dan ze hadden verwacht. Sophie vindt zichzelf uitverkoren om prinses te worden, maar wordt nu opgeleid tot heks. En Agatha had nooit verwacht dat zij goed genoeg zou zijn om prinses te worden.
Gedurende het hele boek probeert Sophie het hoofd boven water te houden op de afdeling van de slechteriken en blijft ze hopen dat er een fout gemaakt is. Ze spant Agatha voor haar karretje om te zorgen dat ze van afdeling ruilen.
Verder wemelt het boek van de wannabe prinsen, helden en prinsessen en van de toekomstige rovers, heksen en andere kwaadaardige types.
— Isolde

Sfeer

*****

De school van goed en kwaad is een interessante combinatie van sprookjes en fantasy. Ik moest bij het schoolgedeelte soms denken aan de Harry Potter-boeken, Zweinstein is immers ook een school voor tovenaars en heksen. Op deze school is er echter een strikte scheiding tussen goed en kwaad, al zet deze scheiding je ook aan het denken over wat goed en kwaad nu eigenlijk is.
Het verhaal is soms ontzettend spannend en boeiend van begin tot eind.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De school van goed en kwaad is het eerste deel van een zesdelige serie die ook verfilmd wordt voor Netflix. In de eerste hoofdstukken moet je even wennen aan het verhaal en kennis maken met de wereld, maar zodra Sophie en Agatha op school zijn gearriveerd, is het boek bijna niet meer weg te leggen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Serieus, wat voor heksenspreuk heb je gebruikt om ervoor te zorgen dat ik jouw kobold zou kiezen?’
Agatha draaide zich niet om.
‘Je hebt íéts gedaan,’ drong Tedros aan. ‘Vertel op.’
‘Tja, ik kan de geheimen van een heks niet onthullen,’ zei Agatha, schouderophalend.
‘Ik wist het!’ Tedros zag professor Dovey hun kant op kijken en schonk haar een oogverblindende glimlach. Ze rolde met haar ogen en ging verder met de les. Hij boog zich weer naar Agatha toe. ‘Vertel het me, en dan laten mijn jongens je met rust.’
‘Jij zelf ook?’
‘Vertel me gewoon wat je hebt gedaan.’
Agatha blies haar adem uit. ‘Ik heb de Hopscotlspreuk gebruikt, een krachtige betovering van de Galvadische Heksen van Killerkat. Het is een kleine kring aan de oevers van de Callisriier, niet alleen experts in het beheksen van mensen, maar ook geweldige oogsters van – ‘’

Leesvoorschrift

Een vrije middag, een groot glas ijsthee, je favoriete M&M’s en jij zit zo in het boek dat je bijna denkt dat je ook naar De school van goed en kwaad gaat.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

432 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.