Recensie: Sophie Kinsella – Hou je mond

Recensie: Sophie Kinsella – Hou je mond


Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, voor haar vriend en voor haar collega’s. Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken, vindt ze haar vriend Conner een beetje op Ken van Barbie lijken en geeft ze de plant van een irritante collega uit wraak bijna dagelijks sinaasappelsap.

Als ze tijdens een paniekaanval in het vliegtuig al haar geheimen vertelt aan de wildvreemde, aantrekkelijke man die naast haar in het vliegtuig zit, schaamt ze zich diep. Gelukkig hoeft ze hem nooit meer onder ogen te komen. Tenminste, dat denkt ze…

ISBN: 9789044358971 – Uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 336 – roman


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Feel good op zijn best: grappig, luchtig en stiekem best herkenbaar.’

Hoofdpersonages

*****

Emma is zowel de hoofdpersoon als de verteller van Hou je mond. We leren Emma heel goed kennen, want iedere gedachte die ze heeft, spreekt ze uit. Je denkt geregeld ‘Oooooo Emma, zeg het niet,’ en dan heeft ze het er al weer uitgegooid… Emma is een slimme jonge vrouw met veel capaciteiten, maar ze denkt voortdurend dat ze aan allerlei eisen moet voldoen. Van haar ouders, van haar nichtje Kerry en van haar collega’s op kantoor. En juist in haar pogingen om alles goed te doen, gaat er heel veel mis.

Jack Harper is de grote baas van Panther, het bedrijf waar Emma werkt. Hij heeft een oogje op Emma. Zij ook op hem, maar ze verzet zich hier tegen omdat hij haar baas is, verzet ze zich daartegen. Heeft Jack een verborgen agenda of heeft hij alleen maar het beste voor met Emma?
— Isolde

Sfeer

*****

Al vanaf de eerste bladzijde zit je in het verhaal. En mocht dat toch niet helemaal lukken, vanaf het moment dat het vliegtuig in hoofdstuk 3 met turbulentie te maken krijgen, kan je Hou je mond echt niet meer wegleggen.
Hou je mond is gezellig, grappig, typisch Engels en heerlijk ontspannen om te lezen.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De boeken van Kinsella zijn eigenlijk zonder uitzondering vlot en prettig geschreven. Je vliegt er doorheen en het is eigenlijk nergens saai. Hoofdstukken zijn niet te lang en je kan je heerlijk onderdompelen in een ongecompliceerd verhaal.
Ondanks de nodige overdrijving, zijn de belevenissen en geheimen van Emma behoorlijk herkenbaar voor veel vrouwen.
— Isolde

Passage uit het boek

Ik kan niet ophouden met praten. Ik kan er gewoon niet mee ophouden.
Telkens als het vliegtuig schokt of schudt, stroomt er weer een ongerichte stortvloed woorden uit mijn mond, als een klaterende waterval.
Het is praten of gillen.

‘…ze was zwemkampioen, en kampioen in alles, en ik was maar… maar een nul in vergelijking met haar…’
‘…cursus fotografie en ik dacht echt dat mijn hele leven er anders door zou worden…’
‘…52,5 kilo. Maar ik wilde op dieet gaan…’
…’

Leesvoorschrift

Een boek als Hou je mond kan je altijd en overal lezen. Maar het liefst doe je dat op het strand op een warm eiland, onder een parasol met een lekkere fruitige alcoholvrije cocktail naast je.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

336 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.