Recensie: Stephan Pastis – Flip Fiasco – En nu is het klaar

Recensie: Stephan Pastis – Flip Fiasco – En nu is het klaar


Mijn naam is Flip Fiasco, directeur en ceo van detectivebureau Fiasco & Co. Onoverwinnelijk en legendarisch!
Van zijn fans moet Flip met pensioen gaan om een boek te schrijven over zijn leven. En dat boek moet dan verfilmd worden. Maar het detective-bloed kruipt waar het niet gaan kan. Dus is er een nieuwe top-secret geheime missie: zoek de broer van assistent ijsbeer Fiks! Eind goed al goed?

ISBN: 9789026159237 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 352 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een grappig verhaal, in een mooie graphic novel vormgegeven.’

Verhaallijn

*****

Flip Fiasco – En nu is het klaar begint met een cliffhanger van een proloog. Dit vond ik persoonlijk wat heftig, omdat het verhaal dan van de hak op de tak gaat. Echter, dit zal voor kinderen een mooie prikkeling zijn om dit verhaal te willen lezen.
Het verhaal draait erom dat assistent Fiks zijn broer wil zoeken. Natuurlijk helpt Flip Fiasco hem hierbij! Parrallel hieraan loopt ook het verhaal dat zich rondom de school afspeelt. De kinderen hebben van de hoofdmeester de opdracht gekregen om gezamenlijk te werken aan een film. Deze verhalen lopen mooi in elkaar over.
Ik heb geen eerdere delen van de Flip Fiasco-serie gelezen, maar ik heb niet het idee dat ik iets gemist heb. Het verhaal bevat relatief weinig personages, dus je zit al snel in het verhaal.
Flip Fiasco – En nu is het klaar bevat veel woordgrapjes wat ervoor zorgt dat het een grappig geheel is geworden.
— Eline

Illustraties

*****

Flip Fiasco – En nu is het klaar is een graphic novel. Dat wil zeggen dat het verhaal klassieke tekst bevat, maar ook tekst in stripvorm. Deze afwisseling zorgt ervoor dat kinderen die minder graag lezen, sneller zullen worden aangetrokken tot dit soort boeken. Ik vind de gezichtsuitdrukkingen van de personages erg grappig. Vaak hebben zij geen mond, wat zorgt dat ze een wat dommige uitdrukking hebben, dit maakt het boek erg grappig.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Sommige kinderen beginnen hun dag met een goed voedzaam ontbijt. Ik begin mijn dag met de hoofdmeester uit het raam gooien.
Een raam op de negende verdieping.
Ik had kunnen weten dat het zover zou komen toen ze me niet binnenlieten in het café.
Zelfs niet toen ik mijn ID liet ziet.
Dus ik overtuig de uitsmijter met een mix van charme en oosterse vechtkunst en trap de klapdeur van het café open.
Waar ik word aangeklampt door twee ongure types die ik herken als Rik ‘Mol-me-maar’ Mollema en Julio ‘De Bowling Bal’ Gladbeek.
‘Luister, jongens,’ zeg ik tegen ze. ‘Zo hoeft het niet te gaan. Ik kom hier alleen om wat te drinken.’
Maar ze weigeren te luisteren. Dus ik slinger ze over de volle lengte van de bar, als twee menselijke bowlingballen.
En ik neem plaats aan de nu lege bar. Zo cool als het ongeopende flesje bier dat dreigend boven mijn hoofd lijkt te zweven.
‘Dokter Mart Terlingen,’ mompel ik, terwijl ik met mijn vingers op de glimmende bar tik. ‘Ik had het kunnen weten dat ze een orthodontist op me af zouden sturen.’
‘Inderdaad,’ antwoordt hij geniepig. ‘En ik heb versterking meegenomen.’
Ik draai me om op mijn kruk en zie zijn handlanger.’

Voor wie is het boek?

Flip Fiasco – En nu is het klaar! Is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.