Recensie: Steven van den Berg – Trisylia II, de verschoven macht

Recensie: Steven van den Berg – Trisylia II, de verschoven macht


Earin voelt zich alleen in zijn streven de chaos in Trisylia te voorkomen. Arvid en Silfer kiezen hun eigen pad. Nildes blinde overtuiging haar moeder te redden uit de klauwen van Walton maakt haar afstandelijk. Kan de oude bekende die ze tegenkomen hem helpen?

Walton regeert met ijzeren vuist over zijn nieuwe gebied. De oude tovenaar Randall staat aan zijn zijde, maar voor hoelang nog? Zijn twijfels over Waltons leiderschap groeien met de dag.

Lonack, de leider van de Fildy, verovert systematisch Tabir. In hoog tempo groeit hij uit tot een vijand die niet meer gestopt kan worden.

In het koude noorden, Ethfal, sterft een gerespecteerd koning en een stamhoofd. Staan de juiste mensen op wanneer leiderschap verschuift, of leidt het tot een burgeroorlog?

Is er nog hoop om het eens zo vredige Trisylia te redden?

ISBN: 9789493275485 – Uitgeverij Ambilicious – Aantal pagina’s: 253 – Fantasy


*****

4 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Trisylia II, de verschoven macht is een hele sterke opvolger van het eerste deel en maakt je heel benieuwd naar hoe de rest van het verhaal zich zal ontwikkelen.’

Hoofdpersonages

*****

Er zijn in dit tweede deel meer personages van verschillende plekken en facties, waardoor het verhaal nog boeiender is dan Trisylia, de vergeten oorlog, het eerste deel.
Earin, Arvid, Nilde en Silfer zijn tijdens hun reis een hechte groep geworden. Ze hebben het klooster van Destajya bereikt om assistentie te vragen aan de Republiek van Myr, maar alles blijkt net even anders te zitten dan ze in eerste instantie dachten. Nilde en Silfer willen terug naar Ilfiya om hun moeder te redden van Walton. Tegelijkertijd vindt Earin dat ze zich moeten focussen op de opmars van de Fildy en wil Arvid terug naar huis om zijn ouders te waarschuwen voor de twee vijandige legers.
Koning Walton is ervan overtuigd dat hij het beste doet voor het Trisylia en smeedt een plan om niet alleen stabiliteit in het land Ilfiya te creëren, maar ook om de rest van het continent te veroveren. Randall, zijn magiër, trekt ondertussen zijn eigen plan.
Lonack en Dulia van de Fildy hebben ieder hun eigen opvattingen over hun opmars in Tabir en de rechtvaardiging daarvan. En dan heb je ook nog Tallian, de reus van Veliky, die vooral weg wil uit Ethfal en Sigvald, die moet strijden voor het koningschap van Ethfal maar dat eigenlijk niet wil.
— Frederique

Sfeer

*****

Je moet wel even in het verhaal komen aan het begin van het boek, vooral als het een tijdje geleden is dat je het eerste deel las. Maar daarna leest het boek echt enorm lekker weg. Trisylia II, de verschoven macht zit vol spanning, heerlijke plottwists en roept vragen op die wel en niet beantwoord worden. Het kan dan ook niet anders dan dat je na het lezen meteen uitkijkt naar het volgende deel.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Steven van den Berg weet door zijn heldere en prettige schrijfstijl echt leven te blazen in het verhaal en de personages van Trisylia II, de verschoven macht. Het boek leest na de eerste paar bladzijden als een trein en moet eigenlijk dan ook in een keer helemaal uit.
— Frederique

Passage uit het boek

‘‘Onze troepen hebben de oostkust van Tabir bezet.’ Farl wees naar de kaart die op de tafel voor hen lag. ‘Manschappen zijn landinwaarts getrokken, zoals u heeft gevraagd. Het halve eiland is inmiddels van ons.’
Een emotieloze glimlach trok over Lonacks gezicht. Zijn ogen knepen tot spleetjes waardoor ze nog verder verdwenen onder zijn voorhoofdsbeen. ‘Goed zo.’ Zijn stem was zo angstaanjagend kalm dat ieders haren ervan overeind zouden gaan staan.
Farl keek hem vol trots aan. ‘Ik heb een deel van de vloot opgedragen zich in Hasselfort te positioneren. Bij de grote aanvalsvloot die er al ligt. Weldra kunt u uw intrek nemen in de hoofdstad van Tabir.’
‘Vanaf daar zullen de andere koninkrijken in Trisylia vallen.’ Lonacks glimlach verdween en zijn gezicht kreeg dezelfde stoïcijnse uitdrukking die het altijd had. ‘De Fildy zullen terugkeren naar deze wereld en ik zal heersen over het volk dat zich verlost heeft van magie.’’

Leesvoorschrift

Lees Trisylia II, de verschoven macht heerlijk in het voorjaarszonnetje in de tuin, met een dekentje en een grote mok thee.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

253 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.