Recensie: Susan Gillis Chapman – Mindful communiceren

Recensie: Susan Gillis Chapman – Mindful communiceren


In ‘Mindful communiceren’ laat psycholoog Susan Chapman helder zien hoe we stilte, vertrouwen, vragen en antwoorden kunnen gebruiken om met meer diepgang te communiceren. Goede communicatie is immers essentieel voor een gezonde relatie tussen partners, familieleden, vrienden en collega’s. Mindfulness is een krachtig hulpmiddel om die communicatie te verbeteren en compassievol met anderen om te gaan. Mindfulness verandert namelijk de manier waarop we spreken en luisteren, verstevigt onderlinge banden en helpt doelen te bereiken.

ISBN: 9025 904 866 – Uitgeverij Ten Have – Aantal pagina’s: 180 – Zelfhulpboeken


*****

4 van de 5 sterren — Luus


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Door mindfulness toe te voegen aan je communicatie krijg je meer inzicht en openheid, leer je luisteren en verdiep je je relaties.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek geeft je inzicht in de manieren waarop we communiceren. Door middel van de stoplichtmethode met de kleuren rood, oranje en groen zie je wanneer je op welke manier communiceert. Zo staat rood voor een gesloten communicatie waar je gesprekspartner niets mee kan en groen voor een open houding en communicatie. Herken door deze methode wanneer jij of iemand anders gesprekken (on)bewust afkapt door rood te communiceren, en leer hoe je dit om kunt buigen tot groene, open communicatie. Door mindfulness toe te voegen, verdiep je je gesprekken en relaties.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Achter ieder behandeld thema volgt er een dagboek opdracht en een opsomming van wat je net gelezen en geleerd hebt. Een duidelijk geschreven boek dat aanzet tot doen.
— Luus

Passage uit het boek

Als je je kwetsbare oranje licht-gevoelens met onvoorwaardelijke vriendschap benadert, zul je niet verstrikt raken in gedachten die zeggen dat ze jouw privébezit zijn. Als je breder kijkt, word je benieuwd naar de oorsprong van je schaamte, verlegenheid, spijt, pijn, verongelijkte gevoel of irritaties – alle scherpe kanten in menselijke relaties. Als je onderzoekend denken beoefent, draai je je om en kijk je de hele reeks misverstanden die ongemakkelijke situaties erger maken, recht in de ogen. Hoe onderdrukken deze oppervlakkige gevoelens de kwetsbaardere emotionele ervaringen die we niet willen voelen, zoals de diepe angst dat er niemand van ons houdt, dat we minderwaardig zijn of niet vergeven kunnen worden?

Voor wie is dit boek?

Wil je beter leren communiceren en de gesprekken die je hebt beter laten verlopen? Dan is dit boek zeker iets voor jou! Je krijgt meer inzicht in je manier van communiceren en leert herkennen wanneer je een muur optrekt. Door de tips in het boek kun je je communicatie analyseren en door de opdrachten leer je hoe je deze muur kunt afbouwen en jouw communicatie open kunt houden. Een goed boek voor iedereen die zijn relaties wil verdiepen, met partners, familieleden, de buurman of collega’s. En zeker voor mensen die voor hun werk dagelijks veel moeten communiceren.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

180 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.