Recensie: Stéphane Garnier – Geluk is een kat

Recensie: Stéphane Garnier – Geluk is een kat


We zouden allemaal een voorbeeld moeten nemen aan van onze favoriete huisdieren. Want zeg nou zelf, hebben katten niet het ultieme geluk gevonden? Slapen in de zon, op je wenken bediend worden en je vooral niet te veel haasten – we zouden ons collectief wat katachtiger moeten gedragen en ons wat minder met oppervlakkige, menselijke activiteiten bezig moeten houden. Daarom vind je in dit werkboek talloze praktische oefeningen om het leven van een kat te observeren en precies zo te doen als zij.

Iedereen kan gelukkig zijn, en leven als een kat helpt je een flink eind op weg. Immers: katten hebben altijd gelijk!

ISBN: 9789401615914 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 256 – Informatief boek (zelfhulpboek)


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In 30 dagen als een kat worden is een aantrekkelijke belofte, Geluk is een kat helpt je om in korte tijd een beetje anders in het leven te gaan staan.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Katten hebben geen besef van tijd, ze nemen het leven zoals het komt en doen waar ze zelf zin in hebben. Katten hebben niet zoveel last van stress, pas als het nodig is gaan ze hun territorium verdedigen. Kortom, hier kunnen we, zeker in deze tijd, nog best iets van leren.

Geluk is een kat bestaat uit een kort hoofdstuk per dag met daarin iedere keer de opdracht van de dag, wat achtergrondinformatie over hoe een kat hier tegenaan kijkt en hoe je dat als mens voor jezelf kunt vertalen, een concrete opdracht en een evaluatie voor aan het einde van de dag. Deze dertig hoofdstukken zijn omringd door wat inleidende en afrondende hoofdstukken.

Het boek zelf ziet er aantrekkelijk uit met een vrolijke knalroze cover, leuke illustraties en overal kattenpootjes…
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Het boek is met humor en de nodige korreltjes zout geschreven. Het leest vlot en prettig en uiteindelijk zul je moeten toegeven dat er genoeg in zit om je eens aan het denken te zetten over hoe je in het leven staat. Het is zo gek nog niet om een voorbeeld te nemen aan je kat, wat meer te genieten en wat minder vooruit te denken.
Geluk is een kat bestaat uit allemaal korte stukjes die vlot lezen. De diepgang is beperkt, maar dat is ook niet altijd nodig. Je hoeft immers ook niet altijd grondig te veranderen om toch iets aan te passen in je leefstijl. De opdrachten aan het einde van ieder hoofdstuk houden je bij de les.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Alleen al kijken naar de wereld om je heen, zelfs op de simpele manier waarop een kat dat doet, is eraan deelnemen, meedoen, erin stappen, erin opgaan, is uiteindelijk communiceren.
Laten we vooral niet vergeten te communiceren, want dat is wat mensen mensen maakt. Maar dat is precies wat we niet doen als we avonden, dagen, weekenden lang vastgekluisterd zitten aan een beeldscherm, dat ons overspoelt met futiel, leeg en makkelijk plezier, en we onze diepste verlangens vergeten.’

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor iedereen die wel eens denkt, ‘hmmm, is dit nu alles?’. Het is wel een pre als je kattenliefhebber bent.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.