Recensie: Susan Muskee – Scones en spotlights

Recensie: Susan Muskee – Scones en spotlights


Scones en spotlights is het eerste deel van een nieuwe feelgoodserie over vier vriendinnen, Liefde natuurlijk. In Scones en spotlights staat Cleo centraal.

Cleo’s leven kabbelt lekker voort. Ze werkt in de horeca, ze plant leuke dingen met haar drie vriendinnen Kim, Sophie en Abigail. Ze gaat geregeld naar yoga en is smoorverliefd op Sjoerd, een jongen die tijdens de yogalessen meestal op een matje schuin voor haar staat.

Haar droom was altijd muzikant te worden, maar ze is afgewezen door het conservatorium. Sindsdien staat haar droom op een laag pitje. Tijdens een karaokeavond zet Sophie een filmpje van Cleo op YouTube en dat filmpje gaat volledig viral. Cleo wordt uitgenodigd mee te doen aan een nieuwe talentenshow, Singer-Songwriter Superstar en dat zet haar leven volledig op de kop…

ISBN: 9789047205333 – Uitgeverij Loft Books (imprint van Ambo Anthos) – Aantal pagina’s: 236 – chicklit


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een feelgood roman die lekker vlot leest, met realistische personages en onderhoudende ontwikkelingen.’

Hoofdpersonages

*****

In de serie Liefde, natuurlijk, waar Scones en spotlights het eerste deel van is, spelen vier vriendinnen de hoofdrol: Cleo, Kim, Sophie en Abigail. Ze kennen elkaar van de middelbare school en zijn nu een paar jaar verder. Sophie en Abigail zijn met afstudeerprojecten bezig. Cleo is niet gaan studeren, het conservatorium heeft haar een paar jaar geleden afgewezen.
Doordat een filmpje van een optreden van Cleo helemaal viral gaat, wordt ze deelnemer van een nieuwe talentenshow Singer-Songwriter Superstar. Enerzijds vindt Cleo het allemaal fantastisch, anderzijds krijgt ze steeds meer moeite met haar deelname. Vooral door alle contractuele verplichtingen, zoals de verplichte dagen op pad voor meet & greets, het aantal posts dat ze op Instagram moet plaatsen en het feit dat ze iets aan haar kledingstijl moet doen. Haar ontluikende liefde voor Sjoerd komt ook helemaal in het gedrang door alle aandacht.
— Isolde

Sfeer

*****

In Scones en spotlights hangt een ontspannen sfeer, die helemaal past bij de leeftijd van de vier hoofdpersonen (begin 20) die nog aan het begin van hun volwassen leven staan. Het is een echte feelgood, waarin liefde en vriendschap een grote rol spelen.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Susan Muskee leest vlot en prettig. Je kan je goed inleven in de verschillende hoofdpersonen, zowel in het overdonderende effect dat de tv-show op Cleo heeft, als in de irritaties die met name Kim heeft als het gaat over hoe Cleo hierdoor wordt opgeslokt.
De meiden hebben alle vier een heel eigen karakter, wat ze in de rest van het verhaal heel herkenbaar maakt. Je kan op een gegeven moment wel voorspellen hoe Kim of Sophie zal reageren en daardoor krijg je bijna het gevoel zelf ook bij de vriendinnenclub te horen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Hij knipoogde. ‘Luister, zij komt je helpen met het samenstellen van jouw ultieme outfit, en dan ben je bij de eerste liveshow helemaal gekleed zoals jij dat wilt. Ik wil glitter, ik wil glamour, misschien sta je over twee weken wel op hakken, je weet het nooit. Wordt he-le-maal leuk, ja toch? Bij de eerste liveshow nemen jullie de camera mee en laden we alle beelden in, en dan delen we dat in de twee weken tussen de liveshows. Of nou ja, ik noem het de eerste liveshow, maar het natuurlijk de eerste echte liveshow. Vandaar hebben er ook al twee miljoen mensen live naar jullie gouden keeltjes gekeken en geluisterd, hoor!’
Pim had een blik in zijn ogen die Cleo deed denken aan hoe meneer Krabs van SpongeBob keek naar zijn dollars, maar ze besloot het te negeren.’

Leesvoorschrift

Scones en spotlights is een heerlijk verhaal om op een regenachtige namiddag te lezen, met een groot glas hete thee en natuurlijk verse scones binnen handbereik.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

236 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.