Recensie: Susan Muskee – Siervuurwerk & sneeuwvlokken

Recensie: Susan Muskee – Siervuurwerk & sneeuwvlokken


Siervuurwerk & sneeuwvlokken is het vierde deel van de feelgoodserie Liefde,natuurlijk. Sophie is net aangekomen in New York en staat voor de uitdaging zich zo snel mogelijk te settelen in haar mini-appartementje en een baan te vinden. Gelukkig kan ze nog even vooruit met haar spaargeld, want hoeveel ervaring ze tijdens haar stages ook al heeft opgedaan, ze wordt nergens op gesprek gevraagd.

Om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, blijkt Liam niet heel enthousiast te zijn over Sophies terugkeer. Net als de moed haar in de schoenen zakt, ontmoet ze haar nieuwe buurvrouw June, die haar aanmoedigt te blijven solliciteren én haar een cursusje New York geeft. Maar hoe groot de bruisende wereldstad ook is, Liam blijkt moeilijk te ontwijken…

ISBN: 9789047205524 – Loft Books – Aantal pagina’s: 284 – Feelgood


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Susan Muskee heeft vier totaal verschillende verhalen over vier totaal verschillende vriendinnen tot één geheel weten te maken.’

Hoofdpersonages

*****

De serie Liefde, natuurlijk gaat over de vier vriendinnen Cleo, Abby, Kim en Sophie. In dit vierde deel staat Sophie centraal. Sophies grootste wens is om talkshow host in de Verenigde Staten te worden en ze heeft een green card bemachtigd. Eindelijk kan ze haar grote droom in vervulling laten gaan en hopelijk haar relatie met Liam weer nieuw leven inblazen.
Het blijkt allemaal echter iets minder eenvoudig te zijn. Solliciteren is moeilijk en het regent afwijzingen, Liam is heel afstandelijk en eigenlijk mist Sophie het thuisfront heel erg. Gelukkig zijn er de vriendinnen, maar What’sApp en Facetime zijn toch anders dan elkaar live zien. Als haar vader dan ook nog ziek wordt, twijfelt Sophie heel erg of ze wel de juiste keuze heeft gemaakt.
— Isolde

Sfeer

*****

Siervuurwerk & sneeuwvlokken speelt zich grotendeels in New York af, een bruisende stad waar altijd en overal wel iets te doen is. Logisch, dat Sophie graag iets in de media wil doen, om verslag te leggen van het leven daar. Misschien heb je het beeld van New York als een grote afstandelijke stad, maar Sophie laat zien dat het mogelijk is ook daar als nieuwkomer waardevolle vriendschappen op te bouwen.
Een belangrijk aspect van het boek zijn de twijfels die Sophie geregeld heeft en de onzekerheid die iedereen zal hebben als hij of zij helemaal alleen op een nieuwe plek een leven moet opbouwen. Het is niet allemaal rozengeur en maneschijn en Susan Muskee geeft hier een realistisch, maar toch positief beeld van.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Net zoals de vorige drie delen van de serie, leest ook Siervuurwerk & sneeuwvlokken prettig en vlot. De hoofdstukken zijn niet zo lang en de hoofdpersonen zijn sympathiek. De spanning tussen Sophie en Liam is heel natuurlijk beschreven, waardoor je goed met Sophie kunt meeleven. Alleen de epiloog, die had van mij niet gehoeven. Het verhaal was zonder ook klaar.
Je kan de vier delen los van elkaar lezen, als je dat echt zou willen, maar het is veel leuker om alle delen te lezen in de volgorde waarin ze zijn uitgekomen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Na een vlucht van acht uur waarbij je haast mikado-waardig zit opgevouwen in een vliegtuigstoel, is staan niet iets waar de meeste mensen op zitten te wachten. Vervolgens ook nog eens ruim anderhalf uur in de metro zitten naar het makelaarskantoor om de sleutel van je nieuwe huis op te halen ook niet. En per ongeluk een halte te vroeg uitstappen waardoor je een paar straten met twee loeizware koffers door New York moet slepen al helemáál niet.’

Leesvoorschrift

Zoek een plekje in het voorjaarszonnetje, neem een glas frisse, witte wijn en leef dan een paar uur mee met Sophie en haar avonturen in New York.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

85%

15%

Hoe dik is de pil?

284 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.