Recensie: Susan van Eyck – Mijn beeld van jou

Recensie: Susan van Eyck – Mijn beeld van jou


Emma, begin dertig, woont in Leiden en heeft al jaren een relatie met Lukas. Na haar promotie kan ze aan de slag in de kunsthandel van haar moeder. Zo zag haar toekomst eruit voordat zij onverwacht fotograaf Boris tegenkomt. Hij raakt bij haar een gevoelige snaar wat betreft fotografie, een passie waar Emma plotseling mee gestopt is. Boris moedigt haar aan om te kijken naar wat zij eigenlijk zelf wil in haar leven. Haar uitgestippelde leven wordt overhoop gegooid en hoe ver moet zij gaan voor een kans op geluk?

ISBN: 9789026143786 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 302 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi verhaal dat je een goed gevoel geeft over liefde en vriendschap.’

Hoofdpersonages

*****

Emma, begin dertig, neemt je vanaf het begin mee met haar gedachten over haar leven, twijfels en groeit in het boek tot een sterke zelfstandige vrouw. Ze toont doorzettingsvermogen en daadkracht.
De fotograaf Boris heeft haar een belangrijke zet gegeven in de juiste richting en zijn personage komt goed tot uiting in het verhaal.
Lukas, de vaste relatie van Emma, raakt wat op de achtergrond in het verhaal.
— Joke

Sfeer

*****

Het verhaal roept een sfeer op van keuzes maken in het leven en hoe belangrijk vriendschap is.
Liefde, geluk en ontroering: het zit er allemaal in.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het boek is geschreven vanuit de ik-perspectief van Emma en heeft een mooie verhaallijn. Alles klopt in het verhaal, het is luchtig geschreven en je leest het met een traan en een lach.
— Joke

Passage uit het boek

‘De dagen erna doe ik alles zonder dat ik mijn hoofd erbij heb. Alsof ik een menselijke computer ben waarin alle handelingen voorgeprogrammeerd staan. Ik fiets de juiste route naar mijn ouders, naar de universiteitsbibliotheek en naar de supermarkt en slaag erin om niet onder een bus of auto te komen. Ik typ af en toe een zin in mijn proefschrift, roer Nutilis Clear door bekers limonade en schil appels. Ik check mijn mail. Ik check mijn mail honderd keer per dag, maar er komt geen reactie. Dat is dus duidelijk.’

Leesvoorschrift

Dit boek past in elk seizoen, maar zorg ervoor dat je comfortabel zit of ligt. O ja, een doos tissues ernaast is wel handig.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

302 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.