Recensie: Suzanne Vermeer – Dwaalspoor

Recensie: Suzanne Vermeer – Dwaalspoor


Vincent Mulder en zijn vrouw Silvia brengen een paar dagen door in het Zwarte Woud om aan de drukte van alledag te ontsnappen. Tijdens een tochtje met zijn mountainbike komt Vincent om het leven. Aanvankelijk lijkt het om een ongeluk te gaan, maar er komen steeds meer feiten naar boven die erop wijzen dat Vincent wel eens vermoord zou kunnen zijn. Alles sporen wijzen in de richting van de onschuldige Silvia. In haar wanhoop roept ze de hulp in van haar voormalig buurmeisje Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit om te achterhalen wie de echte dader is en wie er belang bij heeft om Silvia onschuldig te laten veroordelen.

ISBN: 9789400514126 – Uitgeverij A.W.  Bruna – Aantal pagina’s: 191 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Dwaalspoor is een spannend boek dat zich vlot laat lezen.’

Hoofdpersonages

*****

Silvia is getrouwd met Vincent Mulder. Alhoewel ze van plan zijn om te scheiden is hun verstandhouding opperbest. Vincent is een zakenman die een succesrijk bedrijf leidt. Op het moment dat blijkt dat hij vermoord werd, is Silvia de eerste verdachte omdat zij zijn bedrijf erft.
Lauren Martens is het voormalig buurmeisje van Silvia. Ze slaagde er eerder al in om iemand, die ten onrechte in de gevangenis zat wegens de moord op Laurens zusje, vrij te krijgen door de echte moordenaar op te sporen. Lauren en haar vriend Girard zijn de enige personen die Silvia nog vertrouwt. Zij proberen Silvia te helpen om de zogenaamde bewijzen tegen haar te ontkrachten en de echte moordenaar te vinden.
— Marita

Sfeer

*****

Dwaalspoor van Suzanne Vermeer is een aangenaam boek om te lezen. Het intrige is nogal eenvoudig, reeds van vroeg in het verhaal heeft de lezer wel begrepen wie de moordenaar zal blijken te zijn. Er gebeurt weinig verrassends in het verhaal. Toch is het boek spannend genoeg om je nieuwsgierigheid te prikkelen en je verder te doen lezen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Suzanne Vermeer heeft Dwaalspoor op een eenvoudige en duidelijke manier geschreven, zonder overbodige franjes. Het is een boek om heerlijk bij te ontspannen zonder dat je veel moeite hoeft te doen om de verhaallijn te kunnen volgen.
— Marita

Passage uit het boek

”Getuigen…’ antwoordt Silvia aarzelend. ‘Ik vrees eerlijk gezegd dat dat lastig wordt. De eigenaren waren op dat moment niet aanwezig. Er werd waargenomen door een invalkracht die ik verder niet gesproken heb en de vaste caissière was er ook niet. Volgens mij heb ik verder geen bekenden gezien. Daar zou ik eens goed over na moeten denken.’
‘Zonder getuigen kunnen we uw beweringen niet verifiëren. Aan alleen uw woorden hebben we helaas niet genoeg.’ Versteeg kijkt voor het eerst op van zijn aantekeningen. Hij ziet eruit als een beest dat op het punt staat om zijn prooi te bespringen. Silvia probeert zijn vijandige houding te negeren en wordt geholpen door Lauren, die het weer van haar overneemt.
‘Kunt u mij uitleggen waarom de woorden van uw “getuige” wel voldoende zijn zonder dat u verdere bewijzen hebt en waarom die van mevrouw Mulder niet op dezelfde manier worden benaderd? Dat riekt naar rechtsongelijkheid.”

Leesvoorschrift

Tijdens een warme zomerdag aan de rand van een zwembad met een koel glas frisdrank bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

191 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.