Recensie: Tabea Bach – Winterliefde op het bloemeneiland

Recensie: Tabea Bach – Winterliefde op het bloemeneiland


Na een onverwachte erfenis woont Sylvia nu op het bloemeneiland, voor de kust van Bretagne. Op een avond steekt er een winterse storm op en kan ze niet terugkeren naar het eiland. Ze overnacht bij Rozenn, die haar vertelt hoe ze dertig jaar geleden in een soortgelijke winterse storm Maart heeft ontmoet, en van de winter waarin hun liefde ontstond op het bloemeneiland.

ISBN: 978904631687 – Oceaanboeken – Aantal pagina’s: 128 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Winterliefde op het bloemeneiland is het perfecte romantische verhaal wanneer je van korte verhalen houdt.’

Hoofdpersonages

*****

Sylvia woont op het bloemeneiland en voor een aantal boodschappen gaat ze naar het vasteland. Er wordt haar gevraagd of ze even bij Rozenn langs wil gaan. Sylvia doet dit en helpt Rozenn nog met wat klusjes. Wanneer ze haar huis wil gaan, blijkt dat er een storm gaande is en Sylvia de oversteek niet kan maken met de auto. Ze blijft bij Rozenn, die haar verhalen vertelt over haar verleden. Ze vertelt hoe ze Maart heeft ontmoet en hoe hun liefde ontstaan is. Hun liefde heeft nooit standgehouden, omdat Maart verloofd was met een andere vrouw.

Wanneer er een tanker op zee hulp nodig heeft, gaan Rozenn en Sylvia naar de haven. Sylvia gaat mee op de boot om hulp te bieden, samen met haar man en Maart. Tijdens de tocht komt het verleden tussen Rozenn en Maart ter sprake én blijkt dat hun liefde zich toch nog kan vervolgen.
— Kaylee

Sfeer

*****

In Winterliefde op het bloemeneiland staat liefde centraal. Het verhaal over de liefde tussen Rozenn en Maart wordt verteld, evenals het niet slagen van hun relatie. Het gezegde eind goed, al goed is wel van toepassing op dit verhaal.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Winterliefde op het bloemeneiland is een kort verhaal dat prima leest. Er gebeurt veel in korte tijd, maar de verhaallijn is goed te volgen. Het is vlot geschreven en maakt me nieuwsgierig naar de andere delen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Nog één keer liet Rozenns gezonde verstand van zich horen. ‘Dus je weet zeker dat ik geen man afpak van een andere vrouw?’ vroeg ze. Ze hield Maarts beide handen vast en keek hem in de ogen.
‘Nee, dat doe je niet,’ zei hij serieus. ‘Het klinkt idioot, maar ik hou van je, Rozenn. Dat voelde ik vanaf het eerste moment. Jou treft geen blaam, ik zou de verloving ook verbroken hebben als we elkaar niet ontmoet hadden.’
Even bleven ze zo staan, elkaars handen vasthoudend. Toen had Rozenn het gevoel dat ze met elkaar versmolten en dat deden ze ook, de hele nacht lang.’

Leesvoorschrift

Dit boekje lees je het liefst tijdens een regenachtige en gure avond op de bank. Zorg dat je de kaarsjes aangestoken hebt en kruip lekker weg onder een dekentje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

128 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.