Recensie: Tahereh Mafi – Alizeh. Het lot van de djinn (Alizeh #2)

Recensie: Tahereh Mafi – Alizeh. Het lot van de djinn (Alizeh #2)


Na de gebeurtenissen aan het hof van Ardounia is Alizeh tegen haar wil meegenomen door Cyrus, de gestoorde koning van het buurland Tulan. Ze is vastbesloten om de djinn te bevrijden en een goede koningin te zijn, maar is ze bereid om daarvoor te trouwen met Cyrus en haar gevoelens voor Kamran te vergeten?

Kamran voelt zich verraden en wil maar één ding: ook naar Tulan om wraak te nemen voor de moord op zijn grootvader – en hij kan alleen maar hopen dat Alizeh daar op hem wacht.

ISBN: 9789463494458 – Uitgeverij Blossom Books – Aantal pagina’s: 392 – Young Adult, Fantasy


*****

3 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Alizeh. Het lot van de djinn heeft een beetje last van het ‘middle book syndrome’, het is niet zo sterk als z’n voorganger maar maakt wel benieuwd naar de rest van de serie.’

Hoofdpersonages

*****

Alizeh is de beloofde djinn-koningin uit de profetie en voorbestemd om alle djinn te bevrijden van onderdrukking. Ze wil eigenlijk alles behalve dat, Alizeh wil gewoon met rust gelaten worden. Tijdens het feest in het paleis wordt ze ontvoerd door Cyrus, de gestoorde koning van Tulan. Cyrus heeft een deal gesloten met Iblis, de duivel, en is vastbesloten te trouwen met Alizeh.
Kamran is ondertussen verraden door iedereen die hij vertrouwde en heeft daardoor moeite te onderscheiden wie vriend of vijand is. Ondertussen wil hij wraak.
— Frederique

Sfeer

*****

Alizeh. Het lot van de djinn is, in vergelijking met het eerste deel (Alizeh. De duistere profetie), een stuk slomer. De gebeurtenissen spelen zich allemaal in relatief korte tijd af en een aantal van die gebeurtenissen voelt ook nog een beetje als een herhaling van daarvoor. De focus van dit boek ligt op persoonlijke ontwikkeling van de personages en eigenlijk niet echt op het plot. Alizeh. Het lot van de djinn heeft dus niet echt enorm veel spanning, maar houdt zeker wel je aandacht vast.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Tahereh Mafi is ook in dit boek heerlijk meeslepend. Door boeiende dialogen en goede beschrijvingen verlies je je al snel helemaal in Alizeh. Het lot van de djinn. Hierdoor verlies je ook het besef hoeveel pagina’s je gelezen hebt en vlieg je door het boek heen.
— Frederique

Passage uit het boek

‘‘Hazan,’ zei Kamran opnieuw, nu kwaad. ‘Ik wil dat je opstaat.’
Zonder zijn hoofd op te tillen, antwoordde Hazan: ‘Met alle gebrek aan respect, sire: lazer alsjeblieft op.’
Kamran was geschokt, en maakte een geluidje – het leek een beetje op een lach. Hij had Hazan nog nooit eerder scheldwoorden horen gebruiken, en dat maakte hem op een of andere manier des te nieuwsgieriger. Hazan had blijkbaar aardig wat informatie over zichzelf verborgen gehouden, en Kamran, die opeens talloze vragen voor zijn oude vriend had, kwam meteen ter zake.
‘Waarom heb je me nooit verteld dat je een djinn bent?’ vroeg hij.
‘Ik vond dat het je niks aanging.’
‘Dat het mij niks aanging? We kennen elkaar al van kinds af aan, vond je niet dat ik het recht had om te weten dat jouw loyaliteit al die jaren al bij een ander koninkrijk ligt? Bij een andere heerser? Vond je dat het mij niks aanging dat mijn minister van binnenlandse zaken het juiste moment afwachtte en mij ongetwijfeld gebruikte om zijn eigen volk van informatie te voorzien, in de hoop ooit een opstand te kunnen leiden?’
‘Nee.’’

Leesvoorschrift

Net als zijn voorganger is Alizeh. Het lot van de djinn een boek dat je overal kunt lezen. Wel zorgen dat je niets anders te doen hebt die dag, want voordat je het weet zit je de hele dag te lezen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

392 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.