Recensie: Tanja Helderman – Rouwritme

Recensie: Tanja Helderman – Rouwritme


Het leven is een opeenstapeling van ervaringen die ons leren dat alles tijdelijk is. Aan afscheid, rouw en de dood valt niet te ontkomen. We kunnen ze dan ook maar beter een zachtmoedige plek in onze maatschappij geven. Ruimte voor rouw is daarbij essentieel. Soms zijn gedichten niets meer dan woorden die je gedachten dragen; zinnen die je omarmen als de dagen daarom vragen. Ieder in zijn eigen rouwritme.

Rouwritme is de opvolger van Lefregels en de tweede bundel van Tanja Helderman in het thema rouw, afscheid en verlies.

ISBN: 9789493245860 – Uitgeverij Palmslag – Aantal pagina’s: 110 – Poëzie


*****

4 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Helderman weet gevoel zo perfect weer te geven op papier.’

Thema’s

*****

Rouwritme gaat, zoals de titel al aangeeft, over rouw, afscheid nemen, loslaten en de dood. Het gaat over gevoel, slechte dagen, gedachten die een uitweg zoeken. Erg krachtige en pijnlijke thema’s, maar toch ontzettend essentieel in ons dagelijks bestaan.
— Nienke

Sfeer

*****

Ik heb altijd een zwak gehad voor poëzie. Met woorden knutselen blijft een vak apart en toch kunnen de meest pijnlijke thema’s hierdoor mooi worden. De sfeer in deze bundel is beladen, pijnlijk en rauw; ontzettend krachtig en toch prachtig weergegeven.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

Helderman weet gevoel zo goed neer te zetten op papier. Soms kun je geen woorden vinden voor je gedachten en toch weet Helderman dit in woorden om te toveren. Bepaalde gedichten waren erg herkenbaar en raakten mij diep. Met andere gedichten had ik weer iets minder. Dat is het fijne aan een dichtbundel: voor ieder wat wils.
Rouwritme is een essentiële bundel voor mensen die op dit moment rouwen, kracht nodig hebben, een schouder om op te huilen of gewoon even hun gedachten in woorden willen brengen.
— Nienke

Passage uit het boek

raak jezelf
niet kwijt
door je in
de ander te
verliezen

Leesvoorschrift

Ga je op dit moment door een moeilijke periode? Lees dan Rouwritme om je even te laten omarmen door gedichten die precies weten hoe jij je op dit moment voelt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

110 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.