Recensie: Taran Matharu – The summoner 2 – De edele

Recensie: Taran Matharu – The summoner 2 – De edele


Een jaar na het toernooi zitten Fletcher en Ignatius nog steeds opgesloten in de kerkers van Pelt. Nu zullen ze worden berecht door de Onderzoeksraad, een machtig instituut waarvan het bestuur niet het beste met Fletcher voor heeft. Tijdens het proces worden er schokkende onthullingen gedaan over Fletchers afkomst, maar hij heeft weinig tijd om erbij stil te staan. De afgestudeerden van de Vocans Academie worden diep de jungle van de orks in gestuurd, om een gevaarlijke missie te voltooien voor de koning en zijn raad. Als ze falen, zullen de legers van de orks machtiger worden dan ooit. Met zijn vrienden Othello en Sylva aan zijn zijde vecht Fletcher zich een weg naar het hart van het orkenrijk om Hominum van de ondergang te redden. Al wordt het zijn dood.

ISBN: 9789000373413 – Uitgeverij Van Goor – Aantal pagina’s: 366 – Young adult & Fantasy


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het magische verhaal over Fletcher en zijn vrienden wordt vervolgd in dit fantastische tweede deel van de serie!’

Hoofdpersonages

*****

Fletcher heeft een jaar in gevangschap geleefd samen met zijn demon Ignatius en heeft alle hoop op vrijheid opgegeven. Er komt echter hulp uit onverwachte hoek en het verleden van Fletcher wordt eindelijk onthuld! Veel tijd om dit te verwerken heeft hij niet, want samen met zijn vrienden de elf Sylva en de dwerg Othello wordt Fletcher midden in de jungle gedropt voor een levensgevaarlijke missie.
— Annechien

Sfeer

*****

De edele heeft een magische sfeer wegens alle demonen en andere wezens. In het vorige deel ging het er vooral om dat er onderscheid werd gemaakt tussen mensen, dwergen en elfen. In dit deel gaat het er juist om dat de verschillende rassen met elkaar verbonden gaan worden! Dit gaat niet altijd even makkelijk, maar wegens de gevaarlijke missie van Fletcher, Sylva en Othello is het begin gemaakt.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Ondanks dat het een fantasieverhaal is, is alles realistisch beschreven. Je leert nog meer demonen kennen en elk van hen is perfect uitgewerkt. Ook de nieuwe personages passen er goed bij en je leert ze net als Fletcher helemaal kennen, tenminste dat denk je…
Er zitten ontzettend veel plottwists in het boek en dat maakt De edele ook zo lekker verfrissend. Het einde was echter wederom erg voorspelbaar, maar daardoor eindigt het opnieuw met een cliffhanger. Op naar het volgende deel: De strijdmagiër.
— Annechien

Passage uit het boek

‘De demon had veel weg van een kerkuil, met een hartvormig gezicht, witte veren aan de onderkant en geelbruine aan de bovenkant. Maar in tegenstelling tot een uil had dit exemplaar vier krachtige poten, een kattenstaart, kattenoren en kattenklauwen, en tussen de donzige veren zat vacht. Het mooiste van alles waren haar ronde, expressieve ogen, net zo blauw als die van Sylva, die ze nieuwsgierig op Fletcher richtte.
‘De Griffuil is uiterst zeldzaam, en het is mogelijk dat je er nog nooit van hebt gehoord,’ zei Harold. Hij liep voorzichtig bij de demon vandaan toen die een humeurige kreet slaakte. ‘Zoals je waarschijnlijk al hebt geraden, is het een kruising tussen een uil en een kat, niveau vier. Je vader noemde haar Athena.’

Leesvoorschrift

Lees De edele op een moment dat je genoeg tijd hebt, want je legt het boek pas weg als het uit is!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

366 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.