Recensie: Teri Terry– Slated 1 -Gewist

Recensie: Teri Terry– Slated 1 -Gewist


Kayla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren.
Ze is gewist.
Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kayla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

ISBN: 9789463334594 – Imagebooks – Aantal pagina’s: 428 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Zo ontzettend spannend dat ik alleen maar kon verder lezen.’

Hoofdpersonages

*****

Na negen maanden te hebben hersteld in het ziekenhuis wordt Kayla opgehaald door drie mensen die vanaf dat moment haar gezin zullen zijn. Ze heeft geen herinneringen meer van haar leven voor het ziekenhuis, want Kayla is gewist door de regering. Volgens de regering was ze een terrorist die een tweede kans verdient.
Echter is Kayla anders dan alle andere gewisten. Ze heeft nachtmerries, maar komt er al snel achter dat het herinneringen zijn van vroeger. Herinneringen van voordat ze gewist werd.

Ben is een vriendelijke jongen die Kayla ontmoet, Ben is ook gewist. Ze trekken samen veel op en zien dingen gebeuren die niet helemaal pluis zijn. Scholieren die plotseling verdwijnen, scholieren die niet helemaal de regeltjes volgen.

Samen proberen ze erachter te komen wat er speelt, maar dat is best lastig. De regering houdt namelijk alle gewiste mensen in de gaten met een levo. Dat is een bandje om hun pols die hun gemoedstoestand in de gaten houdt en ingrijpt indien nodig.
— Annechien

Sfeer

*****

Gewist is een typisch Young Adult boek, superspannend tot de laatste bladzijde! Je voelt je net zo hulpeloos als Kayla, een meisje dat echt alles vergeten is. Een meisje dat niet weet hoe een autodeur werkt of dat een mes scherp is. Zodra Kayla steeds meer vlagen van herinneringen krijgt, wordt het verhaal ook steeds vlotter verteld. Je MOET weten hoe het verder gaat.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Teri Terry is zo ontzettend prettig. Er is continu wel iets gaande en zelfs als dat niet het geval is weet je dat er snel weer iets gaat gebeuren. Teri Terry weet de onwetendheid van Kayla goed te beschrijven en dat maakt het prettig.
Ondanks dat het een fictie is voelt alles zo realistisch aan. Je kan je alles goed voorstellen en inbeelden.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Ik zie de beweging te laat. Mijn voet blijft steken achter de voet die voor me wordt uitgestoken en ik struikel en val naar voren. Ik probeer mezelf met mijn handen op te vangen, maar doordat tegelijkertijd aan mijn rugzak wordt getrokken bewegen mijn armen juist naar achteren. Dus val ik met mijn gezicht tegen de achterkant van een stoel, en dan languit op de grond.
Er klinkt gelach. Ik krabbel op mijn knieën en raak mijn lip aan. Als ik ernaar kijk zijn mijn vingers rood.
Ik trek mezelf overeind en draai me om. Het is hetzelfde meisje dat gisteren de lege stoel bezette, zodat ik niet naast haar kon zitten.
‘Goede reis nog!’ Ze lacht.
Mijn spieren spannen zich aan en ik stap op haar af. De lach verdwijnt van haar gezicht. Haar ogen worden groot.’

Leesvoorschrift

Lees Gewist op een lekkere namiddag, terwijl je op de bank zit met een drankje in je hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

428 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.