Recensie: Teri Terry – Slated 2 – Gebroken

Recensie: Teri Terry – Slated 2 – Gebroken


Ik zou dood moeten zijn na wat ik gisteren deed: vernietigd door de chip die ze in mijn hoofd aanbrachten toen ik werd gewist.

Kayla hoort zich niets te herinneren van voordat ze werd gewist. Maar de duistere geheimen uit haar verleden zitten nog ergens diep in haar verstopt. Als haar oude en nieuwe leven zich met elkaar vermengen, raakt ze verstrikt in een levensgevaarlijke strijd tegen de Hoeders – zonder enig idee wie ze wel en niet kan vertrouwen. Ondertussen heeft ze maar één echte missie: Ben vinden.

ISBN: 9789463334600 – Imagebooks – Aantal pagina’s: 437 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het spannende verhaal van Kayla gaat verder waar Gewist is geëindigd.’

Hoofdpersonages

*****

Kayla hoort zich niks te herinneren van haar leven voordat ze werd gewist, maar in haar hoofd galmen echo’s van haar verleden. Ze begint zich steeds meer te herinneren van haar verleden en dat blijkt toch een stuk gevaarlijker te zijn dan gedacht. Haar vroegere persoonlijkheid komt steeds meer terug, maar er komen nog meer herinneringen naar boven. Herinneringen van nog een ander leven, van een derde leven…
Hierdoor weet ze niet meer wie ze werkelijk is en aan welke kant ze staat. Aan de kant van de Hoeders of aan de kant van Vechten Voor Vrijheid? Wie kan ze nog vertrouwen? Kan ze zichzelf wel vertrouwen?
— Annechien

Sfeer

*****

Net als het vorige deel Gewist blijft Gebroken spannend tot de laatste bladzijde. Je tast nog meer in het duister, want je hebt nu ook geen idee meer aan welke kant Kayla staat. Ze weet het zelf niet eens meer. Al die vlagen van herinneringen zijn zo verwarrend, want je weet niet meer bij welk leven van Kayla ze horen. Dat is precies de reden dat je verder wilt lezen, je wilt deze puzzel oplossen.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Na Gebroken te hebben gelezen ben ik verliefd geworden op de schrijfstijl van Teri Terry! Ze schrijft zo lekker vlot, maar tegelijkertijd schrijft ze ook erg gedetailleerd en beeldend. De prettige schrijfstijl zorgt er mede voor dat je Gebroken zomaar uit hebt en je naar je boekenkast wilt sprinten voor het derde deel.
— Annechien

Passage uit het boek

”Ik vroeg me af of jij Ben op ZNV kan zetten?’
Mac kijkt me aan. Hij kent Bens verhaal zo ongeveer. Al weet hij niet precies wat mijn rol erin was. Maar hij weet dat hij door de Hoeders is meegenomen. Hij zal het wel tijdsverspilling vinden, omdat er niks aan Ben te vinden is. En hij heeft vast gelijk.
Maar hij knikt.
‘Natuurlijk. Heb je een foto?’
Ik schud mijn hoofd. ‘Nee. Maar ik heb deze,’ zeg ik, terwijl ik mijn portret van hem tevoorschijn haal. Ik heb er uren aan gezeten om hem zo realistisch mogelijk te maken. ‘Is die goed genoeg?’
Hij fluit. ‘Meer dan goed. Hij is het. Perfect. Hij moet alleen eerst ingescand worden, en ik heb geen scanner. Ik vraag of Aiden het doet, oké?”

Leesvoorschrift

Lees Gebroken lekker op de bank en zorg ervoor dat je zeeën van tijd hebt. Hij moet namelijk uit en het derde deel gelijk daarna ook.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

437 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.