Recensie: Teri Terry – Slated 3 – Versplinterd

Recensie: Teri Terry – Slated 3 – Versplinterd


Kayla weet niet wie ze is.
Hoe weet ze wie ze kan vertrouwen?

Kayla is gewist: haar geheugen is volledig uitgevaagd door de Hoeders die het land besturen. Als er dan toch verboden herinneringen uit een gewelddadig verleden naar boven komen, begint ze te twijfelen. Kan ze haar nieuwe familie wel vertrouwen, en haar vrienden, zoals Ben? Met de hulp van het verzet gaat ze opnieuw ondergronds, opgejaagd door de machthebbers, die haar dood willen. Kayla’s zoektocht naar de waarheid in dit laatste deel van de spannende trilogie leidt tot onthullingen die schokkender zijn dan ze ooit had kunnen bedenken.

ISBN: 9789463334617 – Imagebooks – Aantal pagina’s: 395 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Nog meer leugens, nog meer geheimen en nog meer vragen.’

Hoofdpersonages

*****

Met de hulp van ZNV (Zoeken Naar Vermisten) heeft Kayla haar moeder gevonden. Ze gaat naar het dorpje toe waar ze tot haar tiende heeft gewoond en hoopt zo dat er meer herinneringen terugkomen. De moeder van Kayla, Stella Connor, runt een internaat in Keswick. Hier hoopt Kayla een nieuw leven te kunnen opbouwen, aangezien ze nog steeds voortvluchtig is.
Echter blijft het niet lang rustig en moet Kayla opnieuw ondergronds gaan. Als ze haar vinden wordt ze namelijk vermoord…
— Annechien

Sfeer

*****

De sfeer van Versplinterd is toch heel anders die van de vorige twee delen. Voor het eerst is het leven van Kayla rustig en dat merk je ook aan de sfeer. De sfeer is veel gemoedelijker, maar toch hangt er ergens een lichte spanning.
Op het moment dat Kayla opnieuw ondergronds gaat, is de sfeer ook gelijk weer superspannend. Het is dan net alsof je in een sneltrein zit.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Het eerste stuk van Versplinterd is erg rustig en je merkt aan alles dat Kayla zich probeert te settelen. Kayla wil Stella leren kennen en wil meer over haar verleden te weten komen. De schrijfstijl van Teri Terry is dan ook een stuk rustiger en er gebeurt niet zoveel.
Zodra Kayla weer moet onderduiken is de schrijfstijl weer precies hetzelfde als in de vorige delen. Vlotjes, maar wel erg gedetailleerd en beeldend.
Je baalt er dan echt van dat dit het einde is van de trilogie, maar gelukkig is er nog een prequel!
— Annechien

Passage uit het boek

‘Ze kijkt me aan knikt. ‘Natuurlijk. Het spijt me. Ja, je vader nam je mee op bergwandelingen.’ Ze zegt niet meer en ik ook niet. Ik kijk haar aan en vraag met mijn ogen om meer te vertellen. Ik zie dat ze zwicht. Ze pakt mijn hand. ‘Oké. Je vader. Wat kan ik over hem vertellen? Hij was een dromer, altijd op reis naar plekken in zijn hoofd. Hij nam je mee naar zijn sprookjeswerelden, waar alles mogelijk was. Dat had me ook in hem aangetrokken, maar het bleek niet genoeg. Niet toen jij er eenmaal was. Danny was niet de meest betrouwbare persoon ter wereld; hij was net zo snel boos als blij en was snel afgeleid. Ik was altijd bang dat hij zou vergeten dat je achter hem aan hobbelde en je onderweg kwijt zou raken.”

Leesvoorschrift

Lees Versplinterd op een rustige namiddag. Zorg dat je wat drinken en wat te eten bij de hand hebt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

395 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.