Recensie: Tess Gerritsen – Schaduw van de nacht

Recensie: Tess Gerritsen – Schaduw van de nacht


Om haar problemen te ontvluchten en om in alle rust aan haar boek te kunnen werken huurt Ava een afgelegen landhuis. Het huis werd 150 jaar geleden gebouwd in opdracht van kapitein Brodie.
Ava voelt zich op een vreemde manier aangetrokken door het huis en zijn mysteries. Maar ze heeft ook heel wat vragen. Bestaat de geest van kapitein Brodie echt of is het haar schuldgevoel dat, mede door haar drankmisbruik, waanideëen veroorzaakt? Is het toeval dat alle vrouwen die ooit in het huis verbleven er ook hun dood vonden? Wat is de rol van Ned, de timmerman? En welke rol speelt de knappe dokter in al deze mysteries?
Ava zal zelf op onderzoek moeten gaan om op deze vragen antwoord te krijgen, want het kleine dorp bewaakt zijn geheimen goed.

ISBN: 9789044355390 – Uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 287 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘“Schaduw in de nacht” is een meeslepende thriller, die je zo nieuwsgierig maakt dat je het in een ruk wil uitlezen.’

Hoofdpersonages

*****

De schrijfster Ava, die rust en vergetelheid zoekt in het afgelegen huis. In het huis wordt zij geconfronteerd met de geest van kapitein Brodie, die 150 jaar geleden omkwam op zee. Ava voelt zich op een allesoverheersende manier aangetrokken door de geest, maar twijfelt op hetzelfde moment of hij wel echt bestaat en of hij niet het resultaat is van haar fantasie.
— Marita

Sfeer

*****

De sfeer van het boek is vrij duister. Het sleept je mee naar de wereld van geesten en demonen. De spanning in het boek wordt naar het einde toe meer en meer opgebouwd, waardoor je het boek liefst in een ruk zou uitlezen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Het feitelijke verhaal komt traag op gang, maar wel op een manier dat het verhaal je van in het begin intrigeert. Het is op een zodanige manier geschreven dat je je kan inleven in de, toch wat bizarre, gedachtegang van Ava en dat je haar angsten en twijfels voelt.
— Marita

Passage uit het boek

‘Somber gestemd varen we op de motor terug baar de haven, terwijl we het nieuws allebei zwijgend tot ons laten doordringen. Het nieuws dat tegen de avond in heel Tucker Cove bekend zal zijn. Een van toerisme afhankelijk kustplaatsje in een staat die ‘The Way Life Should Be’ als motto heeft, zal niet blij zijn met dit nieuws. We ruimen het dek op en als ik van boord stap, zie ik het dorp Tucker Cove met heel andere ogen. Op het eerste gezicht is het met al die witte houten gebouwen en die keienstraatjes een charmant dorp aan de kust van New England, maar ik zie nu overal schaduwen. En geheimen. Er is een vrouw vermoord, haar lichaam is in zee gegooid, maar niemand weet hoe ze heet. Of wil niemand het zeggen?’

Leesvoorschrift

Op een donkere winteravond met een warm drankje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

287 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.