Recensie: Toni Coppers – Val

Recensie: Toni Coppers – Val


Als Roisin Benting, een jong meisje, in Londen vermoord wordt aangetroffen in haar flat, en er een link blijkt te zijn met Brussel, wordt Sara Cavani belast met de leiding van het moordonderzoek. Sara is – na de zelfmoord van haar tweelingzus drie maanden geleden – heel onzeker over zichzelf en roept de hulp in van Alex Berger. Hij is een ex-rechercheur, die om persoonlijke redenen zijn job opgaf.
Even later worden er nog een aantal moorden gepleegd die sterk lijken op de moord op Roisin. De druk op Sara en Alex om de dader te vinden, wordt hierdoor alleen maar groter. Kunnen ze deze koelbloedige moordenaar alsnog vatten?

ISBN: 9789022337240 – Uitgeverij Manteau – Aantal pagina’s: 377 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Val is een meesterwerk dat je in zijn greep houdt tot de laatste zin.’

Hoofdpersonages

*****

Sara Cavani is een rechercheur bij de Brusselse politie. Ze maakt een emotioneel zware periode door na de zelfmoord van haar tweelingzus. Als Interpol haar belast met de leiding in een moordonderzoek, heeft ze het gevoel dit nog niet opnieuw aan te kunnen. Ze roept de hulp in van haar vriend en ex-baas Alex Berger. Hij verliet de politie nadat zijn vrouw om het leven kwam bij de aanslag in Parijs vijf jaar geleden. Hij is sindsdien in zichzelf gekeerd en drinkt om het verlies van zijn vrouw te verwerken. Desondanks laat hij zich overtuigen door Sara om haar te ondersteunen in haar onderzoek naar de moord.
— Marita

Sfeer

*****

Val is een boek dat verschillende emoties tegelijkertijd kan opwekken. Er is het eigenlijke verhaal rond het zoeken en stoppen van de moordenaar en de afschuwelijke zaken die zijn slachtoffers moeten ondergaan. Daarnaast is er ook de achtergrond zoals de emoties van de rechercheurs en het verdriet van de naasten van de slachtoffers. Deze combinatie maakt dit tot een schitterend boek om te lezen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Toni Coppers is heel duidelijk en direct. Hij verliest zich niet in eindeloze beschrijvingen maar is direct ‘to the point’. Dit zorgt ervoor dat er voldoende tempo in het verhaal zit om je aandacht bij de feiten te houden. Het verhaal is door de vele personages vrij gecompliceerd, maar door de duidelijke schrijfstijl heel goed te volgen.
— Marita

Passage uit het boek

‘Sara dropte hem bij het station, zodat hij de trein naar Oostende kon nemen. Ze voelde zich al een stukje beter, had hij gezien.
Hij ging ervan uit dat hij een rustige avond zou hebben. In de trein maakte hij in zijn hoofd een lijstje van wat hij bij de kruidenier op weg naar zijn flat allemaal nodig had en wat hij ’s avonds wilde eten.
Iets later kwam er een sms van Eric.
vrij vanavond voor een glas en een babbel zeg ja heb winkel gesloten ben gaan fietsen
Zijn vriend had zichzelf de laatste jaren goed in de hand, maar af en toe kwam het oude verdriet bij hem opzetten als een vloedgolf en dan moest hij weg, letterlijk. Dan deed hij de boekhandel dicht en ging hij urenlang fietsen met de antieke racefiets die hij van zijn vader had geërfd, zonder doel, zonder richting, een man van middelbare leeftijd met warrige haren en een flinke buik, op een fiets waarvan de stang volhing met metalen gedenkplaatjes van bedevaartsoorden, want zijn vader was altijd een gelovig man geweest.’

Leesvoorschrift

Op een regenachtige zomerdag, in de sofa met een kopje koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

377 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.