Recensie: Vanessa Gerrits – Droom, durf, donut (North Ness Inn deel 3)

Recensie: Vanessa Gerrits – Droom, durf, donut (North Ness Inn deel 3)


Droom, durf, donut van Vanessa Gerrits is het derde deel in de serie North Ness Inn.

Shaena O’Daleigh, waar Esme -die de hoofdrol in de vorige twee delen- speelde bevriend mee is geraakt, werkt in Drumnadrochit bij de lokale bakkerij, maar daar kan ze eigenlijk haar ei niet kwijt. Het liefst maakt ze donuts, maar die zijn niet welkom in de wat ouderwetse lunchroom. Ondertussen stroomt Shaena over van de donutinspiratie: kleurig glazuur en smaaksensaties vullen haar gedachten. Als ze de kans krijgt om haar eigen donutwinkel te beginnen, laat ze die dan ook niet aan zich voorbijgaan. Ze zet alles op alles om de deuren van Drumnadonuts snel te kunnen openen! Voor de liefde heeft ze niet écht tijd. Gelukkig geniet ze van haar casual pleziertjes met Owen. Tot ze plots tegen de Amerikaanse Brent aanloopt. De arrogante backpacker haalt haar het bloed onder de nagels vandaan! Misschien kan ze zich toch beter blijven focussen op haar donutshop…

ISBN: 9789047205944 – Loft Books – Aantal pagina’s: 172 – Feel good


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Vanessa Gerrits schrijft de verhalen rond North Ness Inn met zoveel schwung, dat je het liefst zelf zou afreizen naar Schotland om je te verliezen in het leven daar.’

Hoofdpersonages

*****

Shaena is de absolute hoofdpersoon van Droom, durf, donut. Andere bekenden en onbekenden komen voorbij, maar het gaat dit keer echt om Shaena en de donutshop die ze gaat opzetten.
We wisten al dat Shaena gek is op donuts uit het eerste deel van de North Ness Inn-serie en in het tweede deel bleek dat ze inmiddels haar eigen donutshop heeft, dit derde deel vertelt over de tussenliggende periode waarin ze Drumnadonuts is gestart.
Shaena is eigenlijk wel toe aan een echte liefde, maar vraagt zich af of ze die bij Owen, haar friend with benefits, zal vinden. Ze ontmoet Brent en met hem beleeft ze ook een paar zinderende episodes, maar is hij haar echte liefde voor altijd? Ik denk dat we nog een deel nodig hebben om daar achter te komen.
— Isolde

Sfeer

*****

De zomer in Schotland blijkt ook heel warm te kunnen zijn. Zeker als je de mannen ontmoet waar Shaena haar oog op laat vallen. En ook als je moet verhuizen en een pand moet opknappen om daar een hippe en sfeervolle donutshop van te maken.
Shaena bedenkt ondertussen de meest wilde ideeën voor donuts, die de proefpersonen eigenlijk altijd geslaagd vinden. Hmmm, Dunking Donuts kan hier nog wel wat inspiratie opdoen. Zou Vanessa Gerrits al haar eigen ideeën ook zelf uitproberen? Je krijgt in ieder geval zelf veel zin in verse donuts in bijzondere smaken.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Droom, durf, donut leest vlot en soepel, het boek is ook niet heel dik dus je hebt het snel uit.
Gerrits schrijft met een zeker cynisme over haar hoofdpersonen en dat is wel eens leuk om te lezen. Gelukkig kennen feel good romans steeds vaker een randje van mysterie of spanning, ze zijn niet alleen maar zoet en lief, en dit boek past goed in dat rijtje. Toch, door de donuts waarmee dit boek doorspekt, maken dit boek zoet en verleidelijk.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Voor ze de pub betrad plofte ze nog snel even op de sofa in de lobby om haar notitieboekje erbij te nemen. De Febrezegeur die van de kussens afkwam was echt tragisch en haalde haar inspiratiegolf helemaal onderuit, maar ze deed haar best het idee vast te houden zodat ze het kon  noteren.
Explosie.. Aliens… Knettersuiker? Groene appel geroosterd boven een open vlam… ufo’s…

Leesvoorschrift

Sla een voorraadje donuts in van bijvoorbeeld onze favoriet Dunking Donuts, zoals zo’n cheesecake-variant, zet een pot verse thee en kruip dan lekker in de bank met Droom, durf, donut!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

172 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.