Recensie: Vanessa Gerrits – Verliefd, verloofd, verkleumd

Recensie: Vanessa Gerrits – Verliefd, verloofd, verkleumd


Verliefd, verloofd, verkleumd is het vervolg op Leef, lach, loch en speelt zich weer af rond de North Ness Inn in Drumnadrochit.

Het is begin december en Esme is dolgelukkig: Rory komt naar de Lage Landen om de feestdagen met haar door te brengen – en om zijn schoonfamilie te ontmoeten. De plannen veranderen echter noodgedwongen als Rory zijn voet breekt en zijn vlucht mist, waarna de gehele familie Dries besluit naar Drumnadrochit af te reizen. De verwarming van de herberg mag dan soms uitvallen, bij een knisperend haardvuur weten ze er vast een knusse vakantie van te maken.

Ondertussen heeft Shaena het druk met haar hoogsteigen donutzaak, maar ze is niet te beroerd om de manke Rory te helpen met de kerstversiering in de herberg. Bij het opsnorren van de slingers doet Shaena een flinke ontdekking. Zal ze het familiegeheim voor zichzelf kunnen houden?

ISBN: 9789047205760 – Loft Books – Aantal pagina’s: 154 – Feelgood


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het is bijna kerst, we zitten in een lockdown, de perfecte timing om je even een paar uurtjes in Schotland te wanen!’

Hoofdpersonages

*****

Verliefd, verloofd, verkleumd kent dezelfde hoofdpersonen als het eerste deel Leef, lach, loch: de relatie tussen de Vlaamse Esme en de stoere Schot Rory staat centraal. Esme merkt dat Rory iets voor haar verborgen houdt, maar gelukkig lost dat probleem zich al snel op.
We leren in dit boek ook de ouders van Esme en haar zus Elle beter kennen. Ze reizen mee naar Schotland en zetten hun beste beentje voor in de herberg van Rory.
Shaena, die in Drumnadrochit een donutshop heeft, drukt ook een belangrijk stempel op het verhaal. Ach, eigenlijk doen alle bekenden van het vorige deel weer mee, al draait het natuurlijk vooral om de liefde tussen Esme en Rory.
— Isolde

Sfeer

*****

Verliefd, verloofd, verkleumd heeft alle ingrediënten die je in een kerstverhaal hoopt terug te vinden: een beetje liefde en romantiek, veel lichtjes, wat tegenslag en een liefdevolle hereniging. Het kost niet veel moeite om je in gedachten te verplaatsen naar de donkere straten in het plaatsje dichtbij het Loch Ness en om alle versierde kerstbomen voor je te zien. Van de creaties van Shaena loopt het water je in de mond!
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Vanessa Gerrits heeft een vlotte schrijfstijl en je hebt maar een paar uurtjes nodig om Verliefd, verloofd, verkleumd uit te lezen. Gerrits schrijft ook heel beeldend, waardoor je de verschillende situaties goed kunt visualiseren. Ze gebruikt soms net iets te veel vergelijkingen, in programma’s als The Voice zouden ze het ad libs noemen, naar mijn zin, maar daar kan je prima snel overheen lezen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Shaena’s gedachten gingen onvermijdelijk naar Esme.
Was zij Rory’s Siobhan? Of was ze eerder Grace in het verhaal van zoon McCallan? The one that got away, omdat ze in een ander land woonde en dat uiteindelijk onhoudbaar zou blijken… Of toch de langdurige liefde, die dertig jaar lang zou zegevieren en een gelukkig maar door de dood te vroeg gescheiden gezin zou voortbrengen?’

Leesvoorschrift

Zoek een fijn plekje onder de kerstboom, schenk jezelf een groot glas hete thee in en neem een verse, kleverige donut met de perfecte cranberryvulling in je hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

85%

15%

Hoe dik is de pil?

154 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.