Recensie: Vannessa Thuyns – Negentig seconden

Recensie: Vannessa Thuyns – Negentig seconden


Een vrouw heeft niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is.

Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan. In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee verleent ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen een absolute win-winsituatie.

Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dan komt Yara erachter dat er toch een waarheid zit in die ‘negentig seconden’-formule…

ISBN: 9789492585653 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 317 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een feelgood roman die in je boekenkast thuishoort voor een dag waarop je wat vrolijkheid kan gebruiken.’

Hoofdpersonages

*****

Yara heeft haar zaakjes goed op orde, ze is mede-eigenaar van een succesvol accountantskantoor en ze heeft een mooi huis in Amsterdam. Wanneer ze een aantal grote fouten maakt binnen haar werk verplicht haar compagnon haar om een tijdje rust te nemen. Met tegenzin doet Yara dit, maar ze weet niet wat ze al die tijd moet gaan doen. Wanneer haar moeder op reis gaat besluit Yara op haar zieke hond te passen. Met een volle koffer (stiekem volgestopt met werk) reist ze af naar het huis van haar moeder in Berkeloo en komt daar tot de ontdekking dat haar moeder een huisgenoot heeft, genaamd Gerben. Yara wist niet dat hij bij haar moeder in huis woont en is dan ook onaangenaam verrast door deze ontdekking. Stiekem gaat ze vanuit het huis van haar moeder aan het werk en sluit zich aan bij een bandje als pianiste. Ze komt er langzaamaan achter dat haar huisgenoot een stuk leuker is dan ze vanaf het eerste moment dacht en ontmoet ze Tom via haar bandje. Een ontzettend leuke man, die binnenkort gaat trouwen. Yara ontdekt dat het helemaal nog niet zo verkeerd is in Berkeloo…
— Kaylee

Sfeer

*****

Van Negentig seconden kun je alleen maar vrolijk worden. Yara is een geëmancipeerde vrouw die haar eigen boontjes kan doppen. Ze heeft in haar ogen geen man nodig om gelukkig te zijn. Wanneer er dan ineens liefde in de lucht hangt wordt alles anders!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Vannessa Thuyns heeft een hele fijne schrijfstijl. Als lezer volg je Yara op de voet, compleet met al haar gebeurtenissen, strubbelingen en gedachten. Dit alles is actief en heel beschrijvend beschreven. Vannessa weet je nieuwsgierig te maken naar wat er allemaal gaat komen, vooral wanneer Yara kennis maakt met de leuke mannen. Ik kon dit boek heel lastig wegleggen en heb het dan ook in één ruk uitgelezen. Wat was ik ook verrast door het einde, ik had eigenlijk totaal iets anders verwacht!
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Yara!’
Ik kijk op en zie Tom in de deuropening staan. O, shit, dat ook nog. Hoelang staat hij daar al? Zoals altijd geeft hij me eerst een van zijn gevaarlijk charmante glimlachen. Hij ziet er goed uit in zijn donkerblauwe pantalon met witte blouse en bordeaux das. Zijn jasje draagt hij nonchalant over zijn arm en zijn haar zit netjes in de gel. Mijn ademhaling gaat nog steeds te keer van alle inspanning van zojuist.’

Leesvoorschrift

Zet een grote pot thee, leg wat koekjes op een schaaltje, steek kaarsjes aan en kruip met een dekentje op de bank. Je wilt dit boek in één keer uitlezen, dus ga er maar goed voor zitten!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

317 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.