Recensie: Zutje & DeViss – Jack & Lev – De terugkeer van de Schaduwheer

Recensie: Zutje & DeViss – Jack & Lev – De terugkeer van de Schaduwheer


Jacks hond wordt vlak voor zijn neus ontvoerd en dan stort zijn wereld in. Hij is alleen en eenzaam. Zijn vader is aan het werk in het buitenland, zijn moeder is dood, en hij is overgeleverd aan de zorgen van zijn egoïstische tante die alleen maar geïnteresseerd is in de bijzondere kerstballen die zij maakt. Dan ontmoet hij het vreemde meisje Lev dat hem doodleuk vertelt dat ze uit een andere dimensie komt. Als zij hem vraagt toe te treden tot een geheim genootschap, is dat het begin van een bizar avontuur. Samen met Lev en zijn beste vriend Fidel raakt hij verwikkeld in een strijd om de Fosgeniet. Jack ontdekt dat hij tot heel wat meer in staat is dan hij zelf ooit had gedacht. Zijn grootste vijand: Skia Ombre, de kwaadaardige Schaduwheer.

ISBN: 9789090338767 – Aussie Publishing – Aantal pagina’s: 248 – Jeugdboek


*****

3 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend verhaal voor avontuurlijke kinderen.’

Verhaal

*****

Jack & Lev – De terugkeer van de schaduwheer is een origineel jeugdboek dat geregeld spannend is. Er gebeurt ontzettend veel, soms zoveel dat de ontwikkelingen niet altijd even logisch op elkaar volgen en wel eens van de hak op de tak overkomen. De spanning is aantrekkelijk voor wat oudere kinderen en het feit dat het meisje Lev uit een andere dimensie komt, geeft het boek een magisch tintje. Ik kan me goed voorstellen dat kinderen dit een erg leuk verhaal vinden, maar persoonlijk had ik wat moeite me goed aan het verhaal over te geven. Ik miste af en toe dingen en heb het gevoel dat niet alle verhaallijnen zijn afgemaakt, maar ook de schrijfstijl lag mij niet.
— Isolde

Het boek

*****

Het boek heeft de toevoeging Jack & Lev 1 gekregen, wat suggereert dat De terugkeer van de schaduwheer het eerste deel van een serie is.
De cover van het fysieke boek ziet er mooi uit, in een sfeer en kleurstelling die goed bij het verhaal past. Ik heb het e-book gelezen, waardoor dingen als mooie covers iets minder goed tot hun recht komen. Het boek bevat ook een handjevol illustraties.

Zutje & Deviss is een pseudoniem voor Marieke van Zutphen en Patricia DeLeuw die het boek samen geschreven hebben.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Wat voor mij het meest kenmerkend was voor de stijl waarin De terugkeer van de schaduwheer is geschreven, is het taaltje waarin de Katomanen spreken. Dit is nogal hobbelig en leest niet bepaald soepel en snel. Waarschijnlijk zullen kinderen het grappig vinden, maar voor mij was het too much en werd het storend. Het verhaal rondom de dialogen met Lev en de andere Katomanen leest een stuk prettiger.
— Isolde

Passage uit het boek

‘O… is dat zo?’ grijnsde Jack. ‘En waar komen jullie betere mensen dan vandaan? Van een andere planeet zeker.’
‘Nee, wij gebruik dezelfde aarde als jullie, maar leven in een andere dimensie, een andere tijd en ruimte. Het ben ergerlijk ingewikkeld. Jouwes volk en niet de enige in het universum. En ook niet op dees aarde. Mijn wereld besta naast de jouwe. Wij Katomanen val hier niet zo op. Wij pas ons een beetje aan zus en een beetje aan zo. Ben soms best moeilijk. Maar zeg zelf; ik val niet echt op, toch?’

Voor wie is het boek?

Jack & Lev – De terugkeer van de schaduwheer is leuk voor kinderen vanaf een jaar of tien, die van spannende en avontuurlijke verhalen houden.

Voor meisjes of jongens?

45%

55%

Leesvoorschrift

Als je tijdens je vakantie genoeg tijd hebt om lang achter elkaar te lezen, is De terugkeer van de schaduwheer heel geschikt. Het boek komt het beste tot zijn recht als je kunt doorlezen en het niet elke keer na een paar bladzijden aan de kant hoeft te leggen.

248 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.