Recensie: Marc de Bel – Prins Oliebol

Recensie: Marc de Bel – Prins Oliebol


Prins Karus van Tirania is al van bij zijn geboorte een bolmollig, vrolijk en goedlachs kereltje. Maar dat verandert wanneer zijn geliefde moeder, koningin Boezemina, tijdens een militaire parade door een verdwaalde kanonskogel uit zijn leven wordt geknald.
Zijn vader en ijzervreter, koning Kwubus, verbiedt op slag alle kanonskogels in Tirania en alles wat rond is en ook maar enigszins op een kanonskogel lijkt of daaraan doet denken.
Dat maakt prins Karus dubbel triest, want hij mist nu niet alleen heel erg zijn moeder, maar ook de overheerlijke oliebollen van Smout, de koninklijke kok, die niet langer mogen worden gebakken.
Ontroerend sprookje over (moeder)liefde (of het gebrek eraan), dat ook toont dat uiteindelijk alles goed komt wanneer men zijn hart volgt.

ISBN: 9789463831253 – Uitgeverij van Halewijck – Aantal pagina’s: 28 – Prentenboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi prentenboek met een prachtige moraal.’

Verhaallijn

*****

Prins Oliebol begint met de geboorte van de zoon van de koning en koningin van Tirania. Omdat de prins, wanneer hij opgroeit, dol is op oliebollen wordt hij Prins Oliebol genoemd. Maar op een dag komt de koningin van Tirania plotseling te overlijden. De koning van Tirania verbiedt vanaf dat moment alles wat rond is en dus ook oliebollen.
De tekst in dit boek bevat af en toe wat moeilijke woorden die uitleg vragen.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Prins Oliebol zijn steeds paginagroot. Hierdoor is er extra veel ruimte voor details. De illustraties hebben allemaal een vrij donkere ondertoon. Dit geeft het boek een spannende sfeer.
Er is gespeeld met de tekst, door bepaalde woorden in een zin in een groter lettertype te schrijven. De woorden die groter zijn, zijn vaak de belangrijkste woorden uit die alinea.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Zoals gebruikelijk bij de geboorte van een prinsje, vierde heel het land zeven dagen feest toen de kleine prins Karus van Tirania ter wereld kwam.

De kleine, mollige baby groeide als kool, tot grote trots van zijn moeder, koningin Boezemina. Het prinsje speelde af en toe in de grote wapenzaal soldaatje en oorlogje met de lakeien. Niet omdat hij dat graag deed, integendeel. Maar omdat zijn papa, koning Kwubus, dat wilde, in de hoop dat de kleine prins net zo’n sabelsleper zou worden als hij.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf vier jaar, mits zij een grote woordenschat hebben.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.