Recensie: Tiny Fisscher & Coen Hamelink – Prins zoekt prins
Een nieuwe dag piepte tussen de gordijnen door, maar prins Thijn had geen zin in een nieuwe dag. Vandaag niet, gister niet en morgen niet. En als hij eerlijk was: ook niet alle dagen daarna.
Prins Thijn heeft er genoeg van. Hij wil even geen handen schudden, praatjes maken, vriendelijk knikken en doen alsof.
Hij zoekt een invaller en zet een advertentie in de krant:
Prins zoekt prins. Tijdelijk. Dus niet voor altijd.
De invalprins komt er, maar Thijn raakt daar alleen maar meer van in de war. Wat is er toch aan de hand?
ISBN: 9789021469584 – Uitgeverij Volt – Aantal pagina’s: 40 – Prentenboek
4 van de 5 sterren — Eline
Recensie in één zin
‘Een grappig en liefdevol prentenboek over liefde en mogen zijn wie je bent.’
Verhaallijn
Prins zoekt prins begint met een illustratie over de gehele spread van de slaapkamer van de prins en de lakei die de gordijnen opendoet. Te lezen is dat prins Thijn helemaal nergens mee zin in heeft en de hele dag in bed wil blijven liggen, omdat hij ziek is De lakei voelt dat er niets aan de hand is dus moet prins Thijn aan de slag. Prins Thijn bedenkt een plannetje om tóch in bed te kunnen blijven liggen.
Hij realiseert zich dat iemand anders het werk moet doen, dus schrijft prins Thijn een vacature. Deze komt in de krant en er komen maar liefst drie kandidaten. Zij mogen allemaal op gesprek komen maar al snel blijkt er met de eerste twee kandidaten iets te zijn. De derde kandidaat noemt zichzelf V en hier lijkt ook iets mee aan de hand. Prins Thijn raakt helemaal in de war van hem, maar begrijpt niet zo goed waarom. Zou het Thijn lukken om dit op tijd te ontdekken?
Ik vond persoonlijk dat het boek best veel tekst bevat. Dit maakt het boek minder geschikt voor heel jonge kinderen. Wat mij betreft was het boek krachtiger geweest als de tekst wat bondiger was geweest. Ook vind ik de aanloop naar de climax vrij lang duren.
— Eline
Illustraties
De illustraties in Prins zoekt prins zijn erg kleurrijk. Ze zijn steeds over de gehele spread waardoor er ook veel kleinere details zichtbaar zijn. Bij de illustraties waarop het nacht is, is heel mooi gebruik gemaakt van licht en donker. Deze illustraties waren mijn absolute favoriet.
De pagina’s zijn gedrukt op dik, glimmend papier wat het boek een luxe uitstraling geeft.
— Eline
Stukje uit het boek
‘Een nieuwe dag piepte tussen de gordijnen door, maar prins Thijn had geen zin in een nieuwe dag. Vandaag niet, gister niet en morgen niet. En als hij eerlijk was: ook niet alle dagen daarna.
Hij had genoeg van praatjes houden, handen schudden, vriendelijk knikken en doen alsof.
Hij stak zijn hoofd weer onder de dekens, maar daar was de lakei al. ‘Uit de veren, Hoogheid.’ ‘Ik voel me niet lekker,’ mompelde Thijn. De lakei telde de polsslag van de prins. ‘Geen koorts. Hup, opstaan, niets aan de hand.’
Woede kroop vanuit Thijns tenen omhoog. Niets aan de hand? Niets aan de hand? Praatjes houden, handen schudden, vriendelijk knikken, doen alsof:
Dát was er aan de hand!’
Voor wie is het boek?
Prins zoekt prins is geschikt voor kinderen vanaf zeven jaar.
Voor meisjes of jongens?
50%
50%
Type verhaal?
Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?
+ Er zijn nog geen reacties
Reactie toevoegen