Recensie: Kirsten Perrin – Enna tegen het Inktgenootschap (Inktgenootschap #1)

Recensie: Kirsten Perrin – Enna tegen het Inktgenootschap (Inktgenootschap #1)


De boekhandel van Enna’s moeder heeft altijd vreemde klanten aangetrokken, maar de man met de groene hoed is wel érg vreemd. Nadat Enna hem in een zeldzame eerste editie ziet schrijven vindt ze al snel overal sporen van gloeiende groene inkt – het teken van het mysterieuze Inktgenootschap van meneer Fabel. En steeds als Fabel een boek op magische wijze herschrijft , verandert er iets in Enna’s wereld.
Enna besluit te infiltreren in het genootschap en Fabel te stoppen voordat haar hele wereld instort. Maar in je eentje ten strijde trekken tegen een magisch genootschap? Dat blijkt nog niet eenvoudig.

ISBN: 9789026155529 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 256 – Jeugdboek


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannend avontuur over muzenmagie en het herschrijven van de geschiedenis waardoor Londen voortdurend verandert.’

Verhaal

*****

In de boekwinkel van haar moeder ziet Enna dat een vreemde man met groene inkt iets in een zeldzame eerste editie van een boek schrijft. Als ze later buiten komt, zijn de Londense taxi’s niet meer zwart maar rood…
Enna komt in Enna tegen het Inktgenootschap een genootschap op het spoor dat met magische groene inkt boeken en daarmee de geschiedenis herschrijft. Langzaam komt ze achter de waarheid, achter de rol die haar oma speelt en lijkt ze zelf ook over magische krachten te beschikken.
— Isolde

Het boek

*****

Enna tegen het Inktgenootschap is het eerste deel van een nieuw magisch mysterie. Het volgende deel staat gepland voor het voorjaar van 2023.
Het boek is beschikbaar als e-book en als hardcover. Op de voorpagina zie je een vulpen met magische, groene inkt.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Kirsten Perrin heeft een spannend verhaal geschreven met kinderen van een jaar of twaalf in de hoofdrol. Gelukkig is het fictie, want er gebeuren zulke spannende dingen, je wilt liever niet dat dit echt is.
De hoofdstukken zijn van een prima lengte. Het verhaal is soms wat ingewikkeld, maar past goed bij de doelgroep.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Mijn vermoeide brein kwam met een ruk weer tot leven, want ik had bijna gemist wat Renée daarnet zei. Het woord ‘inspireren’ glibberde door mijn hoofd als een rusteloze slang en ik kon de magische fluisteringen niet van me afschudden. Deze magie was tot leven gekomen zodra het woord ‘muze’ was gevallen.
Nu ze wist dat oma er niet was, leek Renée met haar gedachten niet helemaal bij te zijn. Mel was achter de toonbank vandaan gelopen en ging achter Renée staan terwijl ze me recht aankeek. In een flits spreidde Mel haar armen en tussen haar vingertoppen schoten groene vonken heen en weer als een oplichtend spinnenweb. Ze strekte haar hand uit naar Renées rug, en er verschenen groene strengen.’

Voor wie is het boek?

Enna tegen het inkgenootschap is een perfect boek voor jongens en meisjes in de bovenbouw van de basisschool en de brugklas die houden van spannende en onvoorspelbare verhalen met een vleugje magie en mysterie.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Het schooljaar is nog maar net begonnen dus je hebt vast nog genoeg tijd om te lezen, of misschien moet je binnenkort wel een boekbespreking houden (NB: bij de uitgever kan je informatie opvragen voor een boekbespreking!). Lees elke dag een paar hoofdstukken en verwonder je samen met Enna over de vreemde veranderingen in Londen.

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.