Recensie: Nina Mouton – Elke dag zelfzorg

Recensie: Nina Mouton – Elke dag zelfzorg


Zelfzorg is verbinden met jezelf, naar binnen durven kijken en op zoek gaan naar blauwe plekken uit het verleden om patronen in je heden te herkennen. Maar zelfzorg is niet alleen introspectie. Het is ook actie.

Hoog tijd dus voor een praktisch boek dat je helpt om die diepere zelfkennis ook echt te gebruiken in je leven. Om meer rust en balans te vinden bijvoorbeeld. Om grenzen te leren stellen. Of om je relatie met je innerlijke kind en met de mensen om je heen te versterken.

In dit inspirerende boek schenkt Nina Mouton je 365 momenten van zelfzorg die je in je eigen tempo kunt verkennen. Zo ontdek je stap voor stap wat zelfzorg heel concreet voor jou kan betekenen en hoe je het een vaste plek kunt geven in je leven.

ISBN: 9789401499132 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 384 – Zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Elke dag zelfzorg herinnert jou iedere dag aan het feit dat je lief (of liever) voor jezelf mag zijn.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Misschien herken je het wel: je bent altijd maar druk en bezig met van alles en nog wat. Hierbij vergeet je meer dan eens om ook voor jezelf te zorgen. Elke dag zelfzorg maakt jou hier bewust van en laat je inzien dat je iedere dag lief voor jezelf moet zijn en het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen.

Nina Mouton geeft je 365 dagen een reminder om lief te zijn voor jezelf. Dit doet ze in verschillende thema’s, zoals grenzen stellen, verbinding en patronen herkennen. Iedere dag krijg je een reminder om na te denken over je handelen. Stel je bijvoorbeeld duidelijke grenzen? Zo niet, hoe komt dit dan? Ook lees je oefeningen en tips om dit in het vervolg beter te doen.

Ik vind dat Elke dag zelfzorg een heel waardevol boek voor velen van ons kan zijn. Het geeft je uitleg en voorbeelden over belangrijke zelfzorg onderwerpen. Om ermee aan de slag te gaan geeft Nina je opdrachten en handvatten. Vind je het lastig om naar jezelf te luisteren en ga je geregeld grenzen over, dan wil ik je dit boek graag aanraden.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Nina heeft een interessant en toegankelijke boek geschreven. Ze benoemt verschillende zelfzorgonderwerpen, legt hierbij dingen heel duidelijk uit en beschrijft opdrachten helder.
De dagelijkse teksten zijn qua lengte prima, deze zijn niet te lang en blijven hierdoor uitnodigend om iedere dag eventjes te lezen. Soms is het een quote of een korte opdracht.
In het boek staan verschillende illustraties, deze voegen in mijn ogen niets toe maar zorgen er wel voor dat het boek er vrolijker uitziet.
— Kaylee

Passage uit het boek

Je energie in balans
Je energie in balans houden is een beetje zoals jongleren – op dat koord van een paar dagen geleden. Er zijn nogal wat ballen die je in de lucht probeert te houden. En soms gebeurt het dat er eentje valt (of meer). Dat is oké. Wat je dan kunt doen, is op zoek gaan naar een manier om dat jongleerspelletje makkelijker te maken: misschien kan iemand je helpen en een of meerdere ballen overnemen?
Bedenk daarnaast ook welke ballen je echt in de lucht wilt of moet houden. Waar gaat jouw energie naartoe? Zoek uit wat je energie geeft, en wat een energievreter is. Een koffie drinken met een vriendin of een toffe lunchpauze met een paar fijne collega’s kan ervoor zorgen dat je weer energie hebt om ertegenaan te gaan.
Probeer genoeg energieboosters in je dag te krijgen. Dat betekent natuurlijk niet dat je alleen maar leuke dingen moet doen, maar dat je slim kiest voor wat je batterijen oplaadt. En zuigt iets je energie weg? Dan is nee zeggen ook oké.’

Voor wie is dit boek?

Vind je het lastig om goed voor jezelf te zorgen en denk je dat dit beter zou mogen? Dan kan Elke dag zelfzorg jou hierbij helpen! Iedere dag krijg je een inspirerende tekst over hoe jij liever voor jezelf kunt zijn en hierdoor uiteindelijk beter in je vel zit.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.