Recensie: James R. Doty – Mind Magic

Recensie: James R. Doty – Mind Magic


Manifesteren wordt vaak gezien als de materialistische pseudowetenschap. Maar neurowetenschapper dr. James Doty laat zien dat manifesteren verschillende mogelijkheden kent en dat het de sleutel is tot een vriendelijkere en betere wereld.

In Mind Magic leert Doty ons verschillende manifestatietechnieken toe te passen in de praktijk: aandacht, meditatie, visualisatie en compassie. Deze ‘mind magic’ helpt ons om dingen helder te zien en onze dromen te verwezenlijken.

ISBN: 9789400517400 – Uitgeverij Lev – Aantal pagina’s: 326 – Zelfontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Dompel je onder in het manifesteren en ontdek wat voor jou echt belangrijk is.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dr. James Doty is neurowetenschapper en heeft veel kennis en kunde rondom manifesteren. Als klein jongetje ontmoette hij een vrouw die hem deed inzien dat positiviteit je ver brengt. James laat jou zien hoe manifesteren je kan helpen in het realiseren van jouw wensen en doelen. Hij gaat hierbij dieper in op de theorie rondom manifesteren, de onderzoeken die rondom deze methode gedaan zijn en zijn eigen kennis en ervaringen.
Wanneer het woord manifesteren valt, wordt vaak gedacht dat als je maar genoeg aan iets denkt, het vanzelf gebeurt. James spreekt dit tegen en laat zien dat manifesteren iets is dat je eigenlijk moet leren. Hij neemt je mee in onderwerpen zoals compassie, mediteren, aandacht en visualiseren. Allemaal thema’s die onderdeel zijn van het grote geheel, oftewel manifesteren.

Wanneer je geïnteresseerd bent in manifesteren, dan zou ik je dit boek zeker aanraden. Ik vond het interessant om te lezen wat het met je kan doen, hoe je je energie en mindset kunt veranderen en hierdoor gerichter kunt handelen (door bijvoorbeeld aan je dromen of wensen te werken).

Door het gehele boek heeft James oefeningen opgenomen. Deze kun je doen terwijl je het boek leest, maar de oefeningen zijn ook achter in het boek opgenomen zodat je ze eventueel in een wekelijks schema kunt doen. De oefeningen zijn toegankelijk en nuttig. Ze zetten jou aan het denken wat je belangrijk vindt, hoe je huidige leven eruitzien en hoe je dromen en wensen hierbinnen passen en wat je eventueel zou kunnen veranderen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Het boek staat vol informatie, dit is erg interessant maar maakte het soms voor mij ook wel een tikkeltje lastig om geboeid te blijven. De verschillende oefeningen die in het boek zijn opgenomen zorgen voor een fijne afwisseling.
De schrijfstijl van James is fijn, hij weet informatie op een heldere manier over te brengen. Daarnaast probeert hij je ook de boodschap mee te geven dat je zelf verantwoordelijk bent voor je geluk en dat je dit door manifesteren kunt beïnvloeden.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Als we met de praktijk van het manifesteren beginnen, zullen ook wij met ons innerlijk kompas verbinden, met het innerlijke beeld van waar we naartoe willen, het eiland dat in de verte van onze eigen visioenen opdoemt. Het beeld inspireerde ons, geeft ons energie en leidt ons door de onvermijdelijke ups en downs, kansen en tegenslagen die we op onze eigen reizen zullen tegenkomen. Als we een waardige bestemming kiezen, onze weg aan onze innerlijke visie toevertrouwen en daarna vasthouden, dan zullen we, zelfs als we worden geconfronteerd met obstakels die onoverkomelijk lijken, door de windstille gebieden waar wolken elk bekend referentiepunt aan de hemel verduisteren, door het kompas van ons hart veilig worden geleid naar waar we heen moeten. We moeten onze gedachten daarom richten op een bestemming die onze zoektocht waard is.
Maar wat is het echt waard om te willen?’

Voor wie is dit boek?

Mind Magic is een erg interessant boek voor iedereen die geïnteresseerd is in manifesteren. Verwacht geen wonder dat al je wensen en dromen meteen uitkomen, maar leer meer over de achtergrond en inhoud rondom manifesteren.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

326 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.