Recensie: Agatha Christie – Moord in de bibliotheek

Recensie: Agatha Christie – Moord in de bibliotheek


In Gossington Hall, in de bibliotheek van Arthur en Dolly Bantry wordt ’s morgens het lichaam van een onbekende jonge vrouw gevonden. Ze is zwaar opgemaakt en draagt een avondjurk, de make-up is helemaal over haar gezicht uitgesmeerd. Wie is zij? Hoe is zij in de bibliotheek terechtgekomen?

En wat is de relatie met een ander overleden meisje, wiens verkoolde resten later worden ontdekt in een verlaten groeve?

Arthur schakelt de hulp in van inspecteur Slack en hoofdinspecteur kolonel Melchett van de lokale politie. Dolly Bantry vindt het allemaal best spannend en nodigt miss Marple uit om het mysterie op te lossen voordat er roddels in de wereld komen. Ze weet ook dat de oude miss Marple op haar eigen manier verbanden legt, die de politie niet direct ziet.

ISBN: 9789041714305 – Uitgeverij Rainbow – Aantal pagina’s: 253 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Op het vredige Engelse platteland worden kort na elkaar twee moorden gepleegd, de hulp van Miss Marple wordt ingeroepen om dit op haar eigenzinnige manier op te lossen.’

Hoofdpersonages

*****

Miss Marple is een energieke, oude dame die gek is op het oplossen van raadsel en puzzels en hier ook heel goed in is. Ze is scherp, oplettend, heeft een bijzonder goed geheugen en oog voor details. Haar hulp wordt vaak ingeroepen wanneer er iemand wordt vermist of is vermoord.

Het echtpaar Arthur en Dolly Bantry. Hij is een gepensioneerde kolonel die erg op zijn aanzien is gesteld, zijpraatgrage en nieuwsgierige dame die graag wil weten wat er allemaal gebeurt.

Conway Jefferson is een oude en vermogende man met hartklachten, die erg op de vermoorde danseres Ruby Keene was gesteld. Hij woont samen met zijn schoondochter Adelaide en zijn schoonzoon Mark Gaskell in een huis.
— Sandra

Sfeer

*****

Het boek ademt de typisch Engelse sfeer en speelt zich overduidelijk in het verleden af. Het Engelse platteland wordt mooi beschreven. Moord in de bibliotheek is op zich een spannend verhaal, maar je moet je niet laten afleiden, want er gebeurt heel veel. Het fijne van dit verhaal is dat er niet al te gruwelijke details worden besproken.
— Sandra

Schrijfstijl

*****

Het ouderwetse taalgebruik is even wennen, maar heeft ook zijn charme. Het benadrukt zeker het tijdperk waarin het verhaal zich afspeelt. Er komen veel dialogen voor in het boek, waardoor het lastig is om de aandacht erbij te houden.
— Sandra

Passage uit het boek

‘‘Wacht es,‘ barste kolonel Bantry uit. ‘Basil Blake!’
‘Wie is dat?’
‘’n Jonge kerel die bij de filmindustrie betrokken is. Een allerakeligst stuk vreten. Mijn vrouw neemt het altijd voor hem op omdat zij met zijn moeder op dezelfde school is geweest, maar is me dat even een decadente kwast! Hij deugt nergens voor! Moest een trap tegen zijn achterwerk hebben! Hij heeft een landhuisje aan de weg naar Landsham gehuurd – je weet wel, dat afschuwelijke moderne ding. Hij geeft daar avondjes, met hopen gillende en schreeuwende mensen, en er komen ook meisjes voor het weekend bij hem logeren.’
‘Meisjes?’
‘Ja, er was er vorige week ook een bij hem – zo een met gebleekte haren…’
De kolonel hield op, en staarde zijn vriend onthutst aan.
‘Met gebleekte haren hè?’ zei Melchert peinzend.
‘Ja. Zeg eens, Melchert, denk je soms…’’

Leesvoorschrift

Alleen thuis op de bank, schemerlicht aan, glaasje wijn en wat nootjes of iets anders te knabbelen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

65%

35%

Hoe dik is de pil?

253 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.