Recensie: Aljoscha Long & Ronald Schweppe – De zeven geheimen van de schildpad

Recensie: Aljoscha Long & Ronald Schweppe – De zeven geheimen van de schildpad


De schildpad Kurma staat bekend om haar kalmte en levensvreugde, wijsheid en innerlijke kracht. Ze leert ons hoe je je niet uit je evenwicht laat brengen, hoe hectisch het leven ook wordt. De quotes op de kaarten helpen je om innerlijke rust en harmonie te vinden en met een heldere geest de uitdagingen van het leven aan te gaan. In het bijgesloten boekje staan instructies voor het gebruik van de kaarten en worden de betekenissen van de quotes uitgelegd.

ISBN: 9789401305174 – Uitgeverij Altamira – Aantal pagina’s: n.v.t. – Persoonlijke ontwikkeling


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Waardevolle kaartenset vol wijze adviezen die je helpen om rust in je hoofd te vinden.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Naast een boek over de zeven geheimen van schildpad Kurma, is er ook een kaartenset waarmee je kennis kunt maken met Kurma’s geheimen. De set bestaat uit 49 kaarten en een instructieboekje. Hierin staat niet alleen beschreven hoe je de kaarten kunt gebruiken, ook is voor iedere kaart een nadere beschrijving opgenomen.
Kurma heeft zeven geheimen en leert je met haar quotes ook zeven verschillende lessen. Een van de geheimen is bijvoorbeeld ‘volharding’ en de bijbehorende les is om niet te snel op te geven. De kaarten hebben daarnaast ook een subthema, zoals toekomst, liefde, gezondheid of doen. Er zijn zeven geheimen, zeven subthema’s en 49 kaarten.
Het is de bedoeling dat je nadenkt over de quote op de kaart, eerst met je verstand en daarna met je gevoel. Als je de woorden op je in laat werken, vergroot je je inzichten en het effect op je onderbewustzijn.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De quotes op de kaarten zijn in een heldere stijl geschreven. Ze zijn kort en duidelijk.
Het bijbehorende instructieboekje is al even duidelijk. De toelichting op iedere kaart is logisch. Enerzijds lijkt het soms best een open deur, maar als je er wat langer bij stil staat, ontdek je vast wat eye openers in jezelf.
— Isolde

Passage uit het boek

Kaart:
‘Als je veel tegelijk doet, doe je niets grondig.’
(les: traagheid, subthema: doen)

Toelichting:
‘Meer tijd, dat willen we allemaal wel, maar vaak hebben we er juist veel te weinig van, zeker voor wat echt belangrijk is. De voornaamste redenen daarvoor zijn angst, ongeduld en de wens iets te betekenen. Daardoor komen we steeds verder van onszelf af te staan. Door alles een tandje langzamer te doen worden we meer onszelf en ligt innerlijke tevredenheid binnen ons bereik.

Deze kaart nodigt je uit om de afgelopen paar dagen door te nemen. Draai de klok eens terug en bedenk wat je allemaal hebt gedaan.’

Voor wie is dit boek?

De kaartenset De zeven geheimen van de schildpad  is voor iedereen die het goed kan gebruiken om even tijd voor zichzelf te maken en op zoek te gaan naar rust in zichzelf. Mindfulness, persoonlijke ontwikkeling en inspiratie zijn kernwoorden die van toepassing zijn op de quotes op de kaarten.
— Isolde

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

49 kaarten en een instructie-boekje van 60 pagina’s

 

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.