Recensie: Álvaro Bilbao – Het slimme ouders opvoedboek

Recensie: Álvaro Bilbao – Het slimme ouders opvoedboek


Feit: tijdens onze eerste zes levensjaren hebben onze hersenen een enorme ontwikkelingspotentie, die daarna nooit meer terugkomt. Nog een feit: het heeft geen zin om van ieder kind een mini-Mozart te willen maken, want júíst met hersenen die onder druk moeten ontwikkelen gaat het vaak mis.
In Het slimme ouders opvoedboek legt neuropsycholoog Álvaro Bilbao uit wat wél werkt. Op basis van zijn enorme kennis van de neurowetenschap geeft hij praktische handvatten en tips. Bijvoorbeeld over slapen, etenstijd, driftbuien en broertjes en zusjes, maar ook over het belang van empathie en geduld, het belonen van positief gedrag en grenzen stellen. Zo geeft hij je alle kennis om ieder kind optimaal te helpen om de beste versie van zichzelf te worden.

ISBN: 9789401620147 – Uitgeverij Xander- Aantal pagina’s: 266 – Zelfhulpboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een informatief boek over de hersenontwikkeling voor alle ouders en professionals.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Het slimme ouders opvoedboek geeft ons een inkijkje in de, soms nog onbekende, wereld van de hersenen en hersenontwikkeling. Veel van wat er in dit boek is omschreven zul je kennen van horen zeggen, maar hoe het echt zit is soms niet altijd duidelijk. Hoe zit het nu ook alweer precies met leerzame apps? En met klassieke muziek bij jonge kinderen? Neuropsycholoog Álvaro Bilbao legt voor eens en altijd uit hoe het zit, maar dan wetenschappelijk onderbouwd.
Dit boek zorgt er bij mij als moeder voor dat ik nu beter weet hoe ik kan omgaan met de driftbuien bij mijn kind en hoe ik bij de kinderen in mijn klas het geheugen kan stimuleren. Zo is er voor iedereen wel iets uit het boek te halen wat je kan toepassen in je leven met je kinderen, of als professional.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Ik vond de schrijfstijl in Het slimme ouders opvoedboek soms wat langdradig. Wat mij betreft duurde het soms echt te lang totdat Álvaro Bilbao to the point kwam.
Wat ik wel fijn vind, is dat het boek is doorspekt met kleine grapjes. Ook de hoeveelheid praktijkvoorbeelden maakt dat het boek erg rijk en leerzaam is.
— Eline

Passage uit het boek

‘De waarheid is dat we heel veel weten over het brein wat mama’s en papa’s zou kunnen helpen, maar waar ze helaas geen weet van hebben. Ik wil jou helpen begrijpen hoe je de ontwikkeling van de hersenen van jouw kinderen op een heel positieve manier kunt beïnvloeden. Er zijn honderden studies die aantonen dat het brein enorm kneedbaar is, en dat ouders die de juiste strategieën aanwenden hun kinderen kunnen helpen een evenwichtige hersenontwikkeling door te maken. Daarom heb ik de grondbeginselen, instrumenten en technieken verzameld die jou kunnen helpen de beste invloed te zijn bij de verstandelijke en emotionele ontwikkeling van je kind(eren). Daarmee kun je ze niet alleen helpen om goede intellectuele en emotionele vaardigheden te ontplooien, maar draag je ook bij aan het voorkomen van moeilijkheden in hun ontwikkeling, zoals aandachtsstoornissen, depressies of gedragsproblemen.

Voor wie is dit boek?

Het slimme ouders opvoedboek is geschikt voor iedereen die zelf kinderen heeft of met kinderen werkt. Het is voor iedereen iets uit te halen dat je kunt toepassen in het dagelijks leven.
— Eline

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

266 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.