Recensie: Angela Duckworth – De grit factor

Recensie: Angela Duckworth – De grit factor


Waarom hebben getalenteerde mensen vaak moeite om hun doelen te bereiken terwijl minder begaafde individuen soms zonder slag of stoot verbazingwekkende prestaties leveren? Op basis van haar eigen verhaal als dochter van een wetenschapper die zich vaak beklaagde over haar vermeende gebrek aan intelligentie, beschrijft Angela Duckworth haar loopbaan door het onderwijs, de consultancy business en de neurowetenschap. Het leidde tot de hypothese dat werkelijk succes vooral ontstaat door een speciale mix van volledige overgave en de vastberadenheid om te werken aan je lange termijndoelen: grit.

ISBN: 9789400507944 – Uitgeverij Lev – Aantal pagina’s: 365 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Psychologe Angela Duckworth onderzoekt wat de kracht achter passie en doorzettingsvermogen is.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek gaat in op passie, doorzettingsvermogen en aangeboren talent. Wat maakt het dat we succes hebben in het leven? En wie zijn de meest succesvolle mensen? Zijn dat mensen met een aangeboren talent, of zijn dat de doorzetters? Dit boek toont jarenlange onderzoeken over dit onderwerp, geeft verhalen van mensen met veel grit en je leert eigen mate van grit ontdekken. Ook krijg je handvatten mee om meer grit te kweken en zo succesvoller en standvastiger zijn.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Het persoonlijke verhaal van Angela en haar zoektocht naar grit zorgt ervoor dat dit geen droog wetenschappelijk boek is dat alleen feiten opnoemt. Haar onderzoeken met feitelijke uitslagen worden afgewisseld met inspirerende verhalen van zeer uiteenlopende mensen. Deze afwisseling zorgt ervoor dat dit boek – met in de driehonderd pagina’s – fijn blijft lezen.
— Luus

Passage uit het boek

Kennelijk was aanleg géén garantie voor goed presteren. Talent voor wiskunde was iets anders dan uitblinken in wiskunde. Dat was nogal een verrassing. De gangbare mening is tenslotte dat wiskunde een vak is waarbij de meer getalenteerde leerlingen excelleren en hun klasgenoten zonder ‘wiskundeknobbel’ achter zich laten. Ik begon het schooljaar eerlijk gezegd ook met deze aanname. Het leek nogal voor de hand liggen dat degenen die het kwam aanwaaien het altijd beter zouden doen dan hun klasgenoten. Ik verwachtte kort gezegd dat de prestatiekloof tussen de mensen met aanleg en de rest van de klas alleen maar groter zou worden. Ik had me laten misleiden door talent.

Voor wie is dit boek?

Dit boek is de zoektocht van Angela naar wat grit nu precies is, hoe het voorkomt in ieder van ons en hoe we hier meer uit kunnen halen. Vind je onderwerpen als passie, doorzettingsvermogen, talent en succes interessant en wil je er meer over weten? Weten waar jou grit vandaan komt en hoe je op de lange termijn succesvol kunt zijn en blijven? Dan is dit een goed boek voor jou.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

365 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.